תכנית לימודים דו-חוגית בגיאוגרפיה וסביבת האדם

עודכן: 05.11.2017

(שעות לימוד: 63-61 ש"ס, שעות לשקלול: 58 ש"ס) *

קורסים, שעות ודרישות קדם:

התכנית מיועדת לתלמידים המעוניינים לרכוש ידע בתחומי הגיאוגרפיה הקלאסית והמודרנית בדגש על סביבת האדם ובאחד החוגים הבאים בפקולטה: פיזיקה, מתמטיקה, מדעי המחשב. או בכל חוג נוסף מפקולטה אחרת בה קיימת תכנית דו חוגית.

על התלמיד במסלול זה להשלים 58 שעות סמסטריאליות (ש"ס) של קורסי החוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם. יתר הקורסים ינתנו במסגרת החוג השני , בהתאם לדרישות של החוג בו בחרו.

התלמידים במסלול דו-חוגי יכולים לבחור חוג שני מכלל הפקולטות באוניברסיטה.

בנוסף ללימודי החובה מוצעים קורסי בחירה מתחומים שונים: גיאואינפורמטיקה, גיאוגרפיה פיזית, עיר, סביבה ותכנון.

לתלמידים שמתעתדים ללמוד תואר שני באחד מהתחומים לעיל, מומלץ ללמוד את הקורסים בתחום בו הם מעוניינים להתמחות בתואר השני.

ציוני הקורסים ישוקללו בכל חוג בנפרד, ויינתנו שני ציוני גמר.

תלמיד שיסיים לימודיו בתכנית זו, יוכל להמשיך לתואר "מוסמך אוניברסיטה" באחד משני החוגים הללו (בהתאם לדרישות הקבלה לכל תכנית), אך ייתכן שיחויב בלימודי השלמה בהתאם למסלול הלימודים שבו יבחר לתואר מוסמך.

מבנה תכנית הלימודים הדו-חוגית בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם

סך כל הלימודים בחוג

58 ש"ס

הערות:

1. קיימים קורסים בהם ניתן תרגול חובה מעבר למכסות שעות הקורס (בגינם אין חיוב שכ"ל, אך קיימת חובת השתתפות). להלן הקורסים: סטטיסטיקה, מבוא לגיאואינפורמטיקה ב' - מערכות מידע גיאוגרפיות, יסודות הגיאוגרפיה הכלכלית.

2. חובת הדרכה בספריית החוג לגיאוגרפיה (כולל ספריית המפות, ללא קרדיט של שעות וללא תשלום שכ"ל).

3. ניתן לקחת קורסי בחירה נוספים מרשימת שיעורי היסוד.

4. התכנית לתלמידים מצטיינים: מבנה התכנית זהה, פרט להיקף השעות הגדול יותר (120 ש"ס בתכנית חד חוגית ו-60 ש"ס בתכנית דו-חוגית) וקורסים ייחודיים לתכנית (אשר פורטו לעיל).

רשימת הקורסים, השעות ודרישות הקדם >

* על שעות אלה יש להוסיף 6 ש"ס במסגרת "כלים שלובים" שאינן משתקללות במניין השעות לתואר.