גיאוגרפיה כהקבץ או כחטיבת השלמה

עודכן: 11.09.2017

(שעות לימוד 16 ש"ס או 20 ש"ס לבחירת התלמיד)

קורסים, שעות ודרישות קדם:

החוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם מציע תכנית לימודים כהקבץ או כחטיבת השלמה בהיקף של 16 ש"ס או 20 ש"ס.

תכנית זו מיועדת עבור תלמידי תואר ראשון מחוגים אחרים בפקולטה למדעי החברה או בפקולטה למדעי הרוח ( התכנית הרב-תחומית) . חוגים אלו מציעים לתלמידים חטיבה או הקבץ של קורסים בתחום גיאוגרפיה וסביבת האדם.

בטבלה להלן מפורטות שתי אפשרויות למידה ( הקבץ או חטיבה). שיעורי היסוד ושיעורי הבחירה ישתייכו לאותם התחומים בהם שמע התלמיד את המבואות. לדוגמה: אם המבוא הוא "מבוא לאקלים" - שיעור היסוד יהיה "יסודות שינויי אקלים". רשימת הקורסים מפורטת בתכנית החד-חוגית בגיאוגרפיה וסביבת האדם.

אפשרות א':  (16 ש"ס)

שני מבואות (בהיקף 4 ש"ס כל מבוא, מתכנית שנה א')*

8 ש"ס

שני שיעורי יסוד מתחומי המבואות (לאחר סיום המבואות)**

שני שיעורי בחירה מתחומי המבואות

סה"כ

16 ש"ס

אפשרות ב': (20 ש"ס)

שני מבואות (בהיקף 4 ש"ס כל מבוא, מתכנית שנה א')*

8 ש"ס

שני שיעורי יסוד בתחומי המבואות (לאחר סיום המבואות)**

שיעור בחירה באחד מתחומי המבואות

2 ש"ס

מיומנויות במחקר וכתיבה מדעית

2 ש"ס

סמינריון (בתחום שבו נלמד שיעור המבוא ולאחר סיום קורס מיומנויות במחקר וכתיבה מדעית)

סה"כ

20 ש"ס

*קורסי מבוא לגיאואינפורמטיקה א' (2 ש"ס) ומבוא לגיאואינפורמטיקה ב' (2 ש"ס) נחשבים למבוא אחד בהיקף 4 ש"ס (לא ניתן לקחת חלק א' או חלק ב' בלבד).

**ניתן לקחת יותר שיעורי יסוד על חשבון שיעורי הבחירה.