לימודים לתואר שלישי

עודכן: 28.08.2018

מידע נוסף:

על התלמידים להתעדכן בהנחיות ובנהלים שנמצאים בידיעון.

התואר "דוקטור לפילוסופיה" (.Ph.D), הוא התואר הגבוה ביותר המוענק מטעם אוניברסיטת תל-אביב. תלמידים יתקבלו ללימודי התואר "דוקטור לפילוסופיה" בשני מסלולים: המסלול הרגיל והמסלול הישיר.

המסלול הרגיל לדוקטורט, מיועד לבעלי תואר שני במדעי כדור הארץ או בתחומי מדע אחרים (ייתכן ויידרשו השלמות), ומקנה תואר PhD לאחר ארבע עד חמש שנות לימודים ומחקר.

המסלול הישיר לדוקטורט, מיועד לתלמידים מצטיינים עפ"י קריטריונים שנקבעו ע"י ביה"ס למדעי כדור הארץ, ומאפשר מעבר ללימודי תואר דוקטור במהלך התואר השני, ללא הצורך בכתיבת תזת M.Sc. סטודנט יתקבל למסלול הישיר לדוקטורט לאחר שנת הלימודים הראשונה לתואר השני, בתנאים המוגדרים בתקנון היחידתי של ביה"ס.

לוח זמנים

על התלמיד במסלול הרגיל והישיר להגיש את הצעת המחקר לא יאוחר מתחילת הסמסטר החמישי ללימודיו, ולעמוד בהצלחה בבחינה על הצעה זו.

על התלמיד במסלול הרגיל  והישיר להגיש את עבודת הדוקטורט תוך חמש שנים מהמועד שבו התקבל כתלמיד שלב א'. כל חריגה מפרק הזמן הנקוב לעיל טעונה אישור של הוועדה היחידתית.

באישור הוועדה היחידתית, והאוניברסיטאית  ניתן להגיש עבודת דוקטורט המורכבת ממאמרים.

לימודים ועבודה במקביל

יש אפשרות להתקבל לדוקטורט אם הנך עובד/ת בתעשייה או במוסד מחקר (כגון המכון הגיאולוגי לישראל או המכון לחקר ימים ואגמים) ומבקש לבצע את עבודת המחקר והלימודים לתואר שלישי במקביל לעבודה. הרישום לדוקטורט יתבצע בהתאם למפורט ב"דרך הטיפול" במסמך של נוהל עובדים המבקשים ללמוד לתואר שלישי במקום העסקתם.

בטיחות

חובה על כל תלמידי התואר השלישי לעבור הדרכות בנושאי בטיחות:

1. קורס "עזרה ראשונה" – חובה להשתתף בשנה הראשונה ללימודים.

2. קורס "בטיחות מקוון אינטרנטי" – חובה לעבור בכל שנה במהלך התואר.

חובת קורסי בטיחות >

למידע נוסף בנושא תהליך ההרשמה, המסמכים הדרושים, מהלך התואר ועבודת הדוקטורט באתר ביה"ס.

תקנות ועדכונים

התקנות החלות על התלמיד - הן אלה המופיעות בידיעון, בתקנון האוניברסיטאי לתלמידי מחקר וכן בתיקונים ותוספות לתקנון היחידתי שיתפרסמו במהלך הלימודים לתואר. שינויים ותוספות יהיו תקפים מיד עם פרסומם, אלא אם כן יפורסם אחרת.

תעודת הוראה במתמטיקה לתלמידי תואר שני ושלישי

תלמידי תואר שני ושלישי בפקולטה למדעים מדויקים רשאים לשלב לימודי תעודת הוראה במתמטיקה במהלך לימודיהם לתואר, ללא תשלום.

לפרטים נא לפנות אל פרופ' פסיה צמיר במייל: pessia@tauex.tau.ac.il או אל פרופ' דינה תירוש במייל: dina@post.tau.ac.il.

זכויות ומידע שימושי:

כרטיס סטודנט:

ברגע שהוסדר שכר הלימוד של הסטודנט, יישלח הכרטיס אל כתובת הסטודנט הקיימת במערכת. ניתן לקבל מידע נוסף בנושא זה וכן על שירותים נוספים לסטודנטים באתר דקאנט הסטודנטים.

פתיחת חשבון מייל:

האוניברסיטה מקצה לתלמידיה שם משתמש (קוד מחשב) וסיסמה ראשונית, שבאמצעותם ניתן להזדהות בכניסה לשירותי המחשוב המקוונים.

פרטים נוספים על אתחול חשבון המייל אפשר לקבל באתר אגף המחשוב.

שכר לימוד

לאחר קבלה ללימודים, סטודנט רשאי לבטל חלק מ"התשלומים הנלווים" לשכ"ל (סעיף רווחה) ע"י פנייה למדור שכ"ל בטלפון 03-6404437 או בדואר אלקטרוני לכתובת: im@tau.ac.il.

למידע נוסף, נא לפנות לעמוד הנחיות לרישום לתואר שלישי באתר החוג למדעי כדה"א.

נהלי הלימודים ועבודת המחקר לקראת התואר "דוקטור לפילוסופיה" בחוג למדעי כדור הארץ כפופים ל"תקנון תלמידי המחקר" של אוניברסיטת תל-אביב ולתקנון היחידתי.

במקרה של סתירה בין התקנון היחידתי  לתלמידי מחקר לבין התקנון האוניברסיטאי לתלמידי מחקר, יקבע התקנון האוניברסיטאי.

על התלמידים להתעדכן בהנחיות ובנהלים המופיעים בתקנונים אלו.

מועמדים יכולים להתקבל ללימודי הדוקטורט באחת משתי התכניות:

המסלול הרגיל

המסלול הישיר