תכנית לימודים דו-חוגית במדעי כדור הארץ ובמתמטיקה

עודכן: 17.08.2017

(שעות לשקלול: 150-148 ש"ס, מתוכן 75-73 ש"ס מדעי כדור הארץ ו-75 ש"ס במתמטיקה) *

קורסים, שעות ודרישות קדם:

מטרת הלימודים ומבנה הלימודים

מטרת התכנית היא להקנות לתלמידים ידע בסיסי בחקר כדור הארץ, האטמוספירה ומערכת השמש תוך הדגשת היסודות המתמטיים והפיזיקליים. יתקבלו לתכנית זו מועמדים אשר יעמדו בתנאי הקבלה של שני החוגים.

כמחצית ממספר השעות הסמסטריאליות הן מקרב קורסי החוג למדעי כדור הארץ, והמחצית השנייה מקרב קורסי בית הספר למדעי המתמטיקה.

בנוסף ללימודי החובה יש לבחור בחוג למדעי כדור הארץ קורסים מבין המיקבצים שמוצעים לפי התחומים הבאים:

1. גיאופיזיקה

2. מדעי האטמוספירה

3. מדעים פלנטריים

ציוני הקורסים ישוקללו בכל חוג בנפרד, ויינתנו שני ציוני גמר.

תלמיד שיסיים לימודיו בתכנית זו, יוכל להמשיך לתואר "מוסמך אוניברסיטה" באחד משני החוגים הללו, אך ייתכן שיחויב בלימודי השלמה בהתאם למסלול הלימודים שבו יבחר לתואר מוסמך.

רשימת הקורסים, השעות ודרישות הקדם >

* על שעות אלה יש להוסיף 6 ש"ס במסגרת "כלים שלובים" שאינן משתקללות במניין השעות לתואר.