תוכנית הלימודים לתואר "מוסמך אוניברסיטה" בלימודי הסביבה תכנית תואר שני מחקרי (עם עבודת גמר)

עודכן: 08.07.2021

על התלמידים להתעדכן בהנחיות ובנהלים שנמצאים בידיעון.

התוכנית המחקרית לתואר שני היא תוכנית בינתחומית, מותאמת אישית, המוצעת בשני מסלולים – לתואר .M.Sc ולתואר .M.A. כל תלמיד מבצע עבודת מחקר בנושא סביבתי בינתחומי שנבחר על ידו, בהדרכתם של שני מנחים משני תחומי מומחיות שונים – מתכונת המשקפת את התפיסה הבינתחומית של החוג.

מסלול התלמיד ייקבע בתום סמ' א' ללימודיו לאחר שמצא מנחים וגיבש הצעת מחקר. המסלול ייקבע ע"י ועדת ההוראה הבית ספרית וזאת עפ"י: רקע התלמיד בלימודיו הקודמים, נושא המחקר, המנחים, ותוכנית הלימודים. לאחר כל הגשת המסמכים ואישור הוועדה, יקבל התלמיד הודעה על המסלול הנקבע.

מטרת התוכנית היא הקניית ידע על מבנה הסביבה ומרכיביה, על היחסים והשפעות הגומלין בין מרכיבי הסביבה בינם לבין עצמם ובינם לבין הגורמים המשפיעים עליהם ומרכזיות האדם כגורם משפיע ומושפע. התלמידים רוכשים הבנה של גורמים המניעים תהליכים סביבתיים בקנה מידה שונה (ממקומי ועד גלובלי), ונחשפים לטכנולוגיות וגישות סביבתיות ושיטות מחקר עדכניות. התוכנית מטמיעה ראייה כוללנית של הסביבה, ומבססת הבנה של מרכזיות האדם בהשפעה על מבנה ותפקוד הסביבה והשלכות הגומלין המתגלגלות בין האדם לסביבה. הידע, הבנת תהליכים סביבתיים והניסיון המחקרי, מקנים לתלמידים יכולת שיפוט בנושאי סביבה ומאפשרים את מעורבותם בקידום המחקר הסביבתי, טיפוח וקידום חינוך סביבתי, וגיבוש מדיניות סביבתית כבסיס לשימור הסביבה וקידום חברת האדם על עקרונות של פיתוח.

הידע הנרחב והניסיון המחקרי יאפשרו לכם לנתב ולעצב את דרככם המקצועית למגוון כיוונים עם דגש סביבתי.

התוכנית המחקרית (עם עבודת גמר)

השלמות

עד 8 ש"ס (לא נכלל במניין השעות לתואר)

סמינר חוגי

חובת השתתפות במשך 3 סמסטרים במהלך התואר (1 ש"ס)

שיעור חובה

12 ש"ס

שיעורי העמקה בנושא המחקר (כולל קורס שיטות מחקר מתאים)

16 ש"ס

הגשת עבודת גמר (תזה)

בחינת גמר בע"פ (הגנה על התזה)

סה"כ שעות לימוד: 28 ש"ס

חובת קורסי בטיחות >

תוכנית הלימודים לתואר "מוסמך אוניברסיטה" בלימודי הסביבה

תוכנית תואר שני מחקרי (עם עבודת גמר)

בלחיצה על מספר ו/או שם הקורס בטבלאות למטה, ניתן לראות את שיבוץ וסילבוס הקורס במערכת השעות.

סמסטר א'

חובה והשלמה

מס' הקורס

שם הקורס

ש"ס

הערות/דרישות קדם

העולם סביבנו – נושאים נבחרים

מבוא לאקופילוסופיה

פרקים במבוא לאקולוגיה

סמינר מחלקתי

יש להירשם ולהשתתף במשך 3 סמסטרים

דיון בבעיות סביבה (פורום מ"א)

פרויקטים בחקר הסביבה

דיני איכות סביבה

סה"כ שעות לימוד:  14 ש"ס

סמסטר ב'

חובה והשלמה

מס' הקורס

שם הקורס

ש"ס

הערות/דרישות קדם

סמינר מחלקתי

יש להירשם ולהשתתף במשך 3 סמסטרים

מושגי יסוד בכלכלת סביבה

הכרת בעיות סביבתיות בישראל - קורס סיורי שטח

חמישה סיורים במהלך סמ' ב' + חמישה מפגשי הכנה

סדנת תזה

התלמיד ישתתף בסדנה בשנה ב'

סה"כ שעות לימוד: 7 ש"ס

קורסי העמקה על-פי נושא עבודת הגמר

התלמיד יונחה ע"י המנחים לבחור קורסי תואר שני באונ' בהתאמה לנושא המחקר שלו, ומהפקולטות השייכות לתוכנית שלו (MA או MSc).