ברכות לאורן סלון על זכייתו במלגת קלור

אורן הוא דוקטורנט בבית הספר לפיזיקה ולאסטרונומיה

ברכות לאורן סלון על זכייתו במלגת קלור

אנו מברכים את אורן סלון על זכייתו במלגת קלור לשנים תשע"ו-תשע"ח.

מחקרו של אורן עוסק ברמזים הרבים שמעידים על כך שהמודל הסטנדרטי של פיזיקת החלקיקים אינה התמונה השלמה. אחד הרמזים החזקים ביותר קשורה לקיום אפשרי של חומר אפל. חומר אפל מורכב כנראה מחלקיקים אשר כמעט ולא מבצעים אינטראקציה עם חומר "רגיל", אך כנראה מרכיבים כ 85% מהמסה ביקום. בעבודה שלו, יחד עם המנחה, הם מתמקדים במספר כיוונים אפשריים לחיפוש הפיזיקה החדשה. לאחרונה נעשה ניסיון להבין את התיאוריה הקשורה באינטראקציות מיוחדות של החומר האפל, אשר לא נחקרו עד כה. התוצאות הצפויות  יהיו הצעד הראשון בתכנון ניסוי חדשני שצפוי להיות רגיש לאזור חדש במרחב הפרמטרים של החומר האפל. הניסוי המתוכנן עשוי לגלות חלקיקים קלים מאוד אשר עושים אינטראקציה חלשה מאוד כגון חומר אפל קל וגם ניוטרינים מהשמש. גילוי מסוג זה, יכול לשנות את ההבנה שלנו לגבי החלקיקים המיוחדים הללו ואת הדרך בה אנו חושבים על אבני הייסוד של היקום.

תכנית מלגות קלור נוסדה על ידי קרן קלור לישראל ( (Clore Israel Foundationבשנת 1991, במטרה לעודד סטודנטים/יות מצטיינים/ות במדעים בארץ. המלגות מיועדות למדענים/יות צעירים/ות מצטיינים/ות, ומוענקות על בסיס של הצטיינות אישית בלימודים ובמחקר המדעי.