ברכות לפרופ' יהושע יורטנר מבית הספר לכימיה על זכייתו בפרס ההשכלה הגבוהה לשנת 2016 לאיש סגל ותיק במוסד להשכלה גבוהה

פרופ' (אמריטוס) יהושע יורטנר מהמחלקה לכימיה פיזיקלית הוא חתן פרס ישראל בכימיה לשנת 1982 ופרס אמ"ת לשנת 2008

פרופ' יהושוע יורטנר נבחר להיות חבר כבוד באקדמיה הלאומית למדעים של איטליה

פרס ההשכלה הגבוהה לאיש סגל ותיק לשנת 2016 של המועצה להשכלה גבוהה והוועדה לתכנון ותקצוב, הוענק לפרופ' יהושוע יורטנר.

מנימוקי השופטים: פרופ' יורטנר תרם תרומה חשובה, סגולית ומרכזית לעיצוב רמתה, מסגרות פעולתה והישגיה של מערכת ההשכלה הגבוהה בישראל, מתוך מחויבות ערכית עמוקה למדינת ישראל ולתפקידו המרכזי של המדע בהתפתחותה.

בכל פעולותיו התווה לנו פרופ' יורטנר דרך שאותה אנו ממשיכים כיום ועתידים להמשיך בשנים הבאות. כאות הוקרה על תרומתו פורצת הדרך והמשמעותית למחקר האקדמי, ועל מנהיגות בולטת במגוון תפקידים מוסדיים ומערכתיים שעיצבה את מערכת ההשכלה הגבוהה במדינת ישראל וחיזקה את מצוינותה לאורך שנות דור, מצאה ועדת הפרס את פרופ' יורטנר הראוי ביותר לפרס ההשכלה הגבוהה לאיש סגל ותיק לשנת 2016.