תכנית לימודים לתואר ראשון כפול בהנדסה מכנית ובמדעי כדור הארץ, עם הדגש בלימודי סביבה (הכ"ס)

עודכן: 17.08.2017

(שעות לימוד בתכנית:  248.5-246.5 ש"ס, מתוכן: 80-78 ש"ס במדעי כדור הארץ בלבד)

קורסים, שעות ודרישות קדם:

מטרת התואר הכפול היא להכשיר בוגרי תואר ראשון הן בהנדסה מכנית והן במדעי כדור הארץ, עם הדגש בלימודי סביבה.

התכנית מציעה מבט בינתחומי ייחודי על הקשר שבין הנדסה מכנית ותשתיות לבין מדעי כדור הארץ, משאבי טבע וסביבה,במסגרתה ירכשו הסטודנטים את הכלים הפיסיקליים, המתמטיים והחישוביים יחד עם מודעות להיבטים האתיים והסביבתיים של הנדסה ומדעי כדור הארץ, באופן שיכשיר אותם להיות מומחים בתחומם, ובעלי ראייה מערכתית רחבה.

בוגרי התוכנית צפויים להשתלב בתעשיה ובחברות, העוסקות במחצבים ובמשאבי טבע וסביבה,  בתחום הנדסת מאגרי גז ונפט, הידרולוגיה, חיפוש וכריית מחצבים, ובפרויקטים תשתיתיים גדולים, בחברות היי טק העוסקות באנרגיות מתחדשות, קיימות, ועוד. כמו-כן, באפשרות בוגרי התכנית להשתלב בגופי רגולציה או ייצוג של גופים העוסקים בתחום זה, בארץ ובחו"ל, וכן במסגרת מוסדות ממשלתיים (כמו המכון הגיאולוגי או בשירות המטאורולוגי).

סדר הלימודים

משך הלימודים הוא ארבע שנים וחצי (תשעה סמסטרים), ובסיומם יוענקו לבוגרים שני תארים במקביל: תואר "בוגר אוניברסיטה" במדעי כדור הארץ, ותואר "בוגר אוניברסיטה" בהנדסה מכנית. יינתן ציון גמר נפרד לכל אחד מהתארים.

כל סטודנט יידרש ללמוד במהלך התואר הכפול חמישה קורסי בחירה, (20-19.5 ש"ס) מביה"ס להנדסה מכנית, קורסי בחירה מביה"ס למדעי כדור הארץ (6-4 ש"ס) וארבעה קורסי בחירה (8 ש"ס) מביה"ס פורטר (בכל שנה אקדמית יוצעו שניים מבין קורסי הבחירה. כלומר, כל קורס הכלול ברשימת קורסי הבחירה יוצע אחת לשנתיים). רשימת קורסי הבחירה של כל בית-ספר מופיעה לאחר שנה ה'.

חלוקת השעות בתכנית

קורסים בהנדסה מכנית:           153.5 שעות

קורסים במדעי כדור הארץ *:     80-78 שעות

קורסים בנושאי סביבה **:        15 שעות

סה"כ:                                 248.5-246.5 שעות

תנאי מעבר משנה לשנה

מצב לימודים תקין בכל הקורסים (ציון "עובר" בכל אחד מהקורסים) וממוצע ציונים כולל 70 ומעלה.

רשימת הקורסים, השעות ודרישות הקדם >

* קורסים פיזיקליים ומתמטיים, המהווים את הבסיס ללימודי מדעי כדור הארץ, ניתנים במסגרת הקורסים בהנדסה מכנית.

** בנוסף לקורסים שניתנים על ידי ביה"ס פורטר, יינתנו שני קורסים (8 ש"ס) בנושאי סביבה על ידי ביה"ס להנדסה מכנית, וקורס אחד (3 ש"ס) על ידי החוג למדעי כדור הארץ. סה"כ יינתנו קורסים בנושאי סביבה, בהיקף של 24 ש"ס.