תכנית לימודים חד-חוגית בגיאוגרפיה וסביבת האדם

עודכן: 05.11.2017

(שעות לימוד: 121-119 ש"ס, שעות לשקלול: 116 ש"ס) *

קורסים, שעות ודרישות קדם:
מטרת הלימודים ומבנה הלימודים

התכנית החד-חוגית מיועדת לתלמידים המעוניינים להרחיב ולהעמיק את ידיעותיהם בתחומים שונים ומגוונים של הגיאוגרפיה הקלאסית והמודרנית בדגש על סביבת האדם.

כל התלמידים לתואר ראשון בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם מתחילים לימודיהם בתכנית דו-חוגית . תלמידים המעוניינים ללמוד בתכנית החד-חוגית נדרשים ללמוד את כל קורסי החובה של שנה א' בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם וכן להשלים לפחות 16 ש"ס בחוג השני  (ייחשבו כחטיבת השלמה).

הקבלה לתכנית החד-חוגית נעשית עם תום הסמסטר השני ללימודים ומתקבלים אליו תלמידים שהשלימו את כל קורסי החובה של שנה א' בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם, בציון ממוצע של 85 ומעלה, וכן  השלימו 16 ש"ס בחוג השני, בציון ממוצע של 80 ומעלה.

מבנה תכנית הלימודים החד-חוגית בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם

סך הכול

116 ש"ס

הערות:

1. קיימים קורסים בהם ניתן תרגול חובה מעבר למכסות שעות הקורס (בגינם אין חיוב שכ"ל, אך קיימת חובת השתתפות). להלן הקורסים: סטטיסטיקה, מבוא לגיאואינפורמטיקה ב' - מערכות מידע גיאוגרפיות, יסודות הגיאוגרפיה הכלכלית.

2. חובת הדרכה בספריית החוג לגיאוגרפיה (כולל ספריית המפות, ללא קרדיט של שעות וללא תשלום שכ"ל).

3. ניתן לקחת קורסי בחירה נוספים מרשימת שיעורי היסוד.

4. התכנית לתלמידים מצטיינים: מבנה התכנית זהה, פרט להיקף השעות הגדול יותר (120 ש"ס בתכנית חד חוגית ו-60 ש"ס בתכנית דו-חוגית) וקורסים ייחודיים לתכנית.

רשימת הקורסים, השעות ודרישות הקדם >

* על שעות אלה יש להוסיף 6 ש"ס במסגרת "כלים שלובים" שאינן משתקללות במניין השעות לתואר.