תכנית לימודים חד-חוגית במדעי כדור הארץ מחקרית למצטיינים

עודכן: 17.08.2017

תכנית לימודים חד-חוגית במדעי כדור הארץ מחקרית למצטיינים

(שעות לשקלול: 159 ש"ס) *

קורסים, שעות ודרישות קדם:

מטרת הלימודים ומבנה הלימודים

המסלול המחקרי מיועד לתלמידים מצטיינים הרואים את המשך דרכם במחקר מתקדם במדעי כדור הארץ (מדעי כדה"א). תכנית הלימודים מתבססת על תכנית הלימודים החד-חוגית במדעי כדה"א תוך הרחבה והעמקה של היבטים מחקריים, אפשרות ביצוע של פרויקט מחקר בקבוצות שונות בחוג, השתתפות בקורסי בחירה כבר בשנת הלימודים השנייה, והשתתפות בקורסים לתארים מתקדמים בשנת הלימודים השלישית .מנחים אישיים ילוו את תלמידי המסלול במהלך התואר.

בסיום התואר תוענק לתלמידים תעודה עם שם התואר:

בוגר אוניברסיטה (B.Sc.) במדעי כדור הארץ בתכנית המחקרית לתלמידים מצטיינים.

תנאי קבלה ומעבר:

ציון 680 התאמה פסיכומטרי ובגרות.

בגרות במתמטיקה ובפיזיקה בהיקף 5 יח"ל בציון 90 ומעלה או - במכינה אוניברסיטאית קדם-אקדמית מוכרת במסלול ראלי.

התלמידים למסלול ייבחרו לאחר מיון ראשוני וראיון אישי.

המעבר משנה לשנה יותנה בציון ממוצע גבוה (לא פחות מ-87).

לתלמידים מצטיינים מהתכנית החד-חוגית או מהתכניות הדו-חוגיות שיסיימו שנה א' בממוצע ציונים גבוה במיוחד אשר ייקבע ע"י החוג ( 90 ומעלה) תינתן אפשרות להצטרף לתכנית בשנה ב'. המעבר מותנה גם בראיון אישי .

מלגות:

בשנה א' תינתן לתלמידים במסלול מלגה חד-פעמית מהחוג לגיאופיזיקה (תלמידים בעלי ציון התאמה של 700 ומעלה זכאים למלגה נוספת של 5,000 ₪ מהאוניברסיטה).

תכנית הלימודים:

סה"כ היקף הלימודים בפועל לתואר הוא 161 ש"ס * הכוללות את תכנית הלימודים במסלול החד-חוגי במדעי כדה"א כאשר קורסי מבוא במתמטיקה ובפיזיקה נלמדים עם תלמידי הפיזיקה, 131 ש"ס חובה (כולל פרוייקט מחקר, שני סמינרים וקורס אפיקים לאוניברסיטה ), ועוד 30 ש"ס בחירה.

התלמידים ישתתפו בסמינרים המחלקתיים או הקבוצתיים ויקבלו נקודת זכות אחרי שיגישו עבודת סיכום על אחד הנושאים שהוצגו בהם וכן יבצעו פרויקט מחקר ניסיוני או תיאורטי בהנחיית מורי החוג. בסיום הפרויקט חובה להגיש עבודה מסכמת בכתב שתיבדק על ידי המנחה. הפרוייקט מקנה 6 נ"ז.

מרכזי המסלול ילוו אישית את התלמידים שיתקבלו לתכנית במהלך לימודי התואר.

רשימת הקורסים, השעות ודרישות הקדם >

* על שעות אלה יש להוסיף 6 ש"ס במסגרת "כלים שלובים" שאינן משתקללות במניין השעות לתואר.