תכנית לימודים דו-חוגית במתמטיקה ובחוג נוסף מפקולטה אחרת

עודכן: 28.08.2018

(84 ש"ס במתמטיקה בלבד) *

התכנית מתבססת על קורסי החובה במתמטיקה בתוספת שני קורסים נוספים מתוך אחת ממגמות ההתמחות בבית הספר. התכנית כוללת 74 ש"ס מבין קורסי החובה במתמטיקה המפורטים בפרק תכנית לימודים חד-חוגית במתמטיקה לתואר "בוגר אוניברסיטה", כאשר מתוך "שביעית הבחירה" יש לקחת שלושה קורסים בלבד. בנוסף על התלמיד להשתתף בסמינר במתמטיקה שימושית או עיונית ולבחור שני קורסים נוספים בהיקף 6 ש"ס מתוך אחת מחמש מגמות ההתמחות בבית הספר למדעי המתמטיקה שהן: מתמטיקה שימושית, מתמטיקה עיונית, מדעי המחשב, חקר ביצועים וסטטיסטיקה.

בתכנית הלימודים במתמטיקה ובכלכלה יש לבחור 2 קורסים מתוך "שביעיית הבחירה", אחד מהקורסים 'הסתברות למדעים' או 'הסתברות למתמטיקאים', ושנים מבין הקורסים: 'כלכלה מתמטית א'', 'משחקים לֹא שיתופיים', 'משחקים שיתופיים'.

בתכנית הלימודים במתמטיקה ובחשבונאות יש לבחור 2 קורסים מתוך "שביעיית הבחירה", אחד מהקורסים 'הסתברות למדעים' או 'הסתברות למתמטיקאים', ושני קורסים נוספים בהיקף של 6 ש"ס יהיו ממגמות חקר ביצועים וסטטיסטיקה, כאשר 'חקר ביצועים 1'  הוא קורס חובה.

להשלמת לימודיו, על התלמיד להשתתף בתכנית לימודים מלאה בחוג אחד מפקולטה אחרת.

בתכנית לימודים דו-חוגית עם פקולטה אחרת, ייתכן ולא ניתן יהיה לסיים את הלימודים תוך שלוש שנים בשל אילוצים של מערכת השעות ולוח בחינות המעבר.

ציוני הקורסים בתכניות הלימודים הדו-חוגיות ישוקללו בכל חוג בנפרד ויינתנו שני ציוני גמר, ציון גמר במתמטיקה וציון גמר בחוג הנוסף.

תלמיד שיסיים לימודיו וירצה להמשיך ללמוד לתואר "מוסמך אוניברסיטה" במתמטיקה, יחויב בלימודי השלמה עפ"י תחום הלימודים בו יבחר.

* הוספת קורסי העשרה תלויה בחוג הנוסף. פרטים ראה באתר "כלים שלובים".