יישום שיטות מחקר פיזיקאים על שוק ההון

הפיזיקאי ד"ר דרור קנת ושותפיו למחקר יישמו על שוקי ההון שיטות מחקר של פיזיקאים ומתמטיקאים

25 אפריל 2017
יישום שיטות מחקר פיזיקאים על שוק ההון

הפיזיקאי ד"ר דרור קנת אשר קיבל ביוני 2013 את תואר ה-PhD  שלו בביה"ס לפיזיקה ולאסטרונומיה באוניברסיטת תל-אביב, ושותפיו למחקר, יישמו על שוקי ההון שיטות מחקר של פיזיקאים ומתמטיקאים.

ד"ר קנת פירסם במאי מאמר במגזין NATURE עם עמיתים הדן במחקר שבדק אם צפייה בעמודי ויקיפדיה שעוסקים במונחים פיננסיים יכולה לחזות שינויים במדד דאו ג'ונס.

מה לפיזיקאי ולמחקר בעניינים פיננסיים?

ד"ר קנת התחיל לעסוק בחיבור בין כלכלה ופיזיקה (אקנופיזיקה) במעבדה למערכות ביולוגיות מורכבות של פרופ' אשל בן יעקב בביה"ס לפיזיקה ולאסטרונומיה. כמו בפיזיקה, גם במחקר עם אוריינטציה פיננסית המטרה היא לחפש חוקים כלליים ופשוטים שנמצאים בתוך המערכת המורכבת.

פרטים נוספים בכתבה בעיתון דה מרקר >