תכנית לימודים חד-חוגית במדעי כדור הארץ

עודכן: 31.08.2015

(שעות לימוד: 143 ש"ס, שעות לשקלול: 142 ש"ס) *

מטרת הלימודים ומבנה הלימודים

בשנה הראשונה ובחלק מהשנה השנייה רוכש התלמיד את הבסיס המתמטי והפיזיקלי הדרוש כדי ללמוד על כדור הארץ ועל השיטות הגיאופיזיות שבהן משתמשים לחקור את מבנה והרכב כדור הארץ, לאיתור נפט, גז, מים ואוצרות טבע אחרים, חקר האקלים, מזג האויר ומיגוון התהליכים שהתרחשו בו בעבר ובהווה. בשנים ב׳ וג׳ נלמדים קורסים מתקדמים יותר ומתאפשר לכל תלמיד לבחור מתוך קורסי בחירה על מנת להעמיק באופן ממוקד יותר בגיאופיזיקה או במדעי האטמוספירה או בחקר הפלנטות.

כל תלמיד חייב להשלים את כל קורסי החובה. מספר שעות החובה הכולל לשקלול הוא  120 ש"ס.

בנוסף לקורסי החובה, על התלמיד ללמוד 22 ש"ס קורסי בחירה, מתוך רשימת קורסי הבחירה של שנה ג. ניתן לבחור גם קורסי בחירה מיחידות אחרות בפקולטה או מהפקולטה להנדסה ו/או קורסים בין אוניברסיטאים בתחום מדעי כדור הארץ, או מתוך רשימת הקורסים לתואר "מוסמך אוניברסיטה" בחוג למדעי כדור הארץ, ובכל מקרה הדבר כרוך באישור ועדת הוראה. את קורסי הבחירה המופיעים בשנה ג' ניתן לקחת החל משנה ב'.

הערות:

1. תכנית הלימודים במתכונת זו תקפה עבור תלמידים שהחלו לימודיהם מתשע"ו ואילך.
    תלמידים אשר החלו לימודיהם בשנים קודמות ילמדו לפי תכנית הלימודים בידיעון של השנה הראשונה ללימודיהם.

2. הקורס 'מעבדת שדה בגיאולוגיה' (קמפוס) יתקיים במסגרת סיור מרוכז בשבוע שלפני תחילת שנת הלימודים של שנה ב', ומיועד לתלמידי החוג למדעי כדור הארץ בלבד שלמדו מבוא לגיאולוגיה. יש להירשם אליו בסוף הסמסטר השני של שנה א' בתיאום עם מורה הקורס.

3. בחישוב ציון הגמר לתואר יינתן משקל שווה (1/3) ללימודים בכל שנה.

* על שעות אלה יש להוסיף 6 ש"ס במסגרת "כלים שלובים" שאינן משתקללות במניין השעות לתואר.