מהלך הלימודים לתואר "מוסמך אוניברסיטה" במדעי המחשב

עודכן: 28.01.2016

על התלמידים להתעדכן בהנחיות ובנהלים שנמצאים בידיעון.

מהלך הלימודים

לימודי התואר "מוסמך אוניברסיטה במדעי המחשב מיועדים:

1. להכשיר תלמידי מחקר אשר יוכלו להמשיך לימודיהם לתואר "דוקטור לפילוסופיה"

2. להכשיר אנשי מקצוע אשר יוכלו לעבוד בצורה עצמאית בתחום התמחותם.

סדרי הלימודים

1. על התלמיד להשתתף בשמונה קורסים בהתאם לתכנית הלימודים. בתום כל סמסטר תתקיים בחינה או עבודה בכל אחד מהקורסים.

2. על התלמיד להשתתף בסמינרים בהתאם לתכנית הלימודים המפורטת בהמשך.

3. באחריות התלמיד לוודא שבחירת הקורסים שלו מתאימה לדרישות התכנית, ועליו גם מוטלת האחריות למציאת מנחה. לקבלת עזרה והכוונה ניתן לפנות ליועץ לתואר מוסמך.

4. תוכן קורס מתקדם עשוי להשתנות משנה לשנה. פרטים מדויקים ניתן לקבל ממרצה הקורס.

5. ועדת ההוראה רשאית להפסיק את לימודיו של תלמיד אשר נכשל בשני קורסים סמסטריאליים.

6. החל מתום הסמסטר השני ללימודיו של התלמיד, ועדת ההוראה רשאית להפסיק את לימודיו אם ממוצע ציוניו המצטבר נמוך מ- 70.

7. השפה העברית אינה תנאי לקבלה ללימודי התואר השני אם התלמיד אינו נדרש להשלמות מהתואר הראשון.

משך הלימודים

משך הלימודים לתואר "מוסמך אוניברסיטה" הוא ארבעה סמסטרים ולכל היותר ששה סמסטרים. רק במקרים מיוחדים תשקול ועדת ההוראה לתואר מוסמך לאשר חריגה מפרק זמן זה.

עבודת גמר

על התלמיד לבחור נושא לעבודת גמר, לקבל את אישור המנחה וועדת ההוראה עד תום השנה הראשונה ללימודיו.

על התלמיד להוכיח תוך ביצוע עבודת הגמר, דרך מחשבה עצמאית וכושר בעיבודו של החומר המדעי ובסיכומו.

בחינת הגמר

בחינת הגמר כוללת את נושא עבודת הגמר ונושאים בשטחים הקרובים לנושא העבודה. הבחינה תיערך בע"פ, בנוכחות המנחה ושני בוחנים נוספים. ציוני עבודת הגמר ובחינת הגמר ייקבעו ע"י המנחה ושני הבוחנים.

ציון סופי לתואר

הציון הסופי לתואר "מוסמך אוניברסיטה" מורכב כדלקמן:

משקל הציונים בקורסים ובסמינרים - 50%
משקל ציון עבודת הגמר - 40%
משקל ציון בחינת הגמר - 10%

מהלך הלימודים

תלמיד מדעי המחשב נדרש ללמוד 8 קורסים. קורסים אלו צריכים להיבחר מרשימות הקורסים המופיעות בהמשך (כלומר מרשימת הקורסים לתואר מוסמך במדעי המחשב ומרשימת הקורסים המוכרים). לפחות חמישה מהקורסים צריכים להיות מרשימת הקורסים לתואר מוסמך במדעי המחשב: לפחות שניים מחטיבת התיאוריה ולפחות שניים מהחטיבה היישומית.

בנוסף, יש להשתתף בשלושה סמינרים (בהיקף 6 ש"ס), שמהם שניים עם מספר 0368.4xxx ואחד  עם מספר 0368.5xxx. לחילופין, ניתן לקחת סמינר אחד עם מספר 0368.4xxx ועוד סמינר עם מספר 0368.5xxx למשך שנה אקדמית אחת. את הסמינר עם מספר 0368.5xxx יש לבחור בהתאם לדרישות המנחה. בנוסף, במידה שהתלמיד החליט לקחת סמינר 0368.5xxx למשך סמסטר אחד בלבד ובמידה שהדבר מוסכם על מארגן הסמינר, אין התלמיד מחויב לתת הרצאה בסמינר זה.