לימודי תעודה במדעי המחשב

עודכן: 28.08.2018

התכנית מיועדת לבעלי תואר "בוגר אוניברסיטה" בכימיה, פיזיקה, מתמטיקה, סטטיסטיקה וחקר ביצועים, גיאופיזיקה והנדסה, הרוצים להשתלם במדעי המחשב. לימודים אלו מקנים את הידע הבסיסי במדעי המחשב. הנושאים הנלמדים כוללים הבנת מבנה המחשב ודרכי פעולתו, שפות תכנות וטכניקות תכנות מתקדמות, אלגוריתמים לפתרון בעיות שונות ומודלים מתמטיים למכונות חישוב ושפות.

עם סיום הלימודים מקבל המסיים תעודה (לא תואר) המאשרת שסיים לימודים במדעי המחשב. מספר המקומות בתכנית זו מוגבל. תינתן עדיפות בקבלה לבעלי ציונים גבוהים בתואר בוגר ולבעלי ניסיון בתחום המחשבים.

דרישות קדם לתכנית

ידע המקביל לחומר הנלמד בקורסים 'מתמטיקה בדידה' ו'מבוא מורחב למדעי המחשב'. תלמיד שחסר לו ידע זה, חייב להשלימו לקראת הלימודים.

תכנית הלימודים

על התלמיד לסיים בהצלחה לימוד 9 קורסים מלימודי התואר בוגר.

תלמידים שלמדו חלק מהקורסים הנ"ל במסגרת לימודים קודמים ובידם אישור על כך, רשאים לפנות לוועדת ההוראה, באמצעות מזכירות הפקולטה, כדי לבקש פטור מהם.

תלמיד יוכל לקבל פטור מ- 4 קורסים לכל היותר.

התלמידים משתתפים בשיעורים עם תלמידי התואר "בוגר אוניברסיטה" וחלים עליהם כל החובות החלים על תלמידי תואר זה.

תלמיד שסיים לימודי תעודה בציון הגבוה מסף הרישום המינימלי הנדרש באותה עת יוכל לפנות לקבלה ללימודי תואר מוסמך. יצוין, כי ציון הגבוה מסף הרישום המינמלי הנדרש אינו מבטיח קבלה ללימודי תואר מוסמך, לפי שיקולי ועדת הקבלה. קבלה ללימודים במעמד "מן המניין" מותנית בכך, שהתלמיד ישלים את לימוד הקורסים 'סיבוכיות' ו'לוגיקה למדעי המחשב', וישיג בכל אחד מהם ציון 80 לפחות.

משך הלימודים

לרב נמשכים הלימודים כשנתיים (4 סמסטרים) בשעות היום, אולם חלק מהקורסים נלמדים גם אחה"צ. יש לשים לב לדרישות הקדם.

שכר לימוד

שכר הלימוד הוא 150% לשנה ראשונה, ו-150% לשנה שנייה (גם אם לומדים בשנה השנייה רק סמסטר אחד), ולכל שנה נוספת בהתאם למספר הקורסים ולתעריף שכר הלימוד של התכנית.

כפוף לתקנון שכ"ל "לימודי תעודה ותכניות מיוחדות".

תנאי המעבר

1. תלמיד שנכשל בקורס עליו הוא חוזר, יופסקו לימודיו.

2. תלמיד שצבר שני כישלונות בתום המסמטר, יופסקו לימודיו.

3. משך הלימודים לא יעלה על 6 סמסטרים.

כן חלות על כל התלמידים בלימודי התעודה כל יתר התקנות של לימודי תואר בוגר בפקולטה ובבית הספר למדעי המחשב.