חובות כלל-אוניברסיטאיות

עודכן: 27.10.2015

התכנית "כלים שלובים"

אוניברסיטת תל-אביב, בעידוד המועצה להשכלה גבוהה, דוגלת ברעיון שעל כל תלמיד לתואר ראשון להרחיב את ידיעותיו מעבר לתחום הלימוד שבחר ללמוד.

על כן במסגרת החובות הלימודיות לתואר הראשון נדרשים תלמידים להשתתף בקורסים מהתכנית "כלים שלובים".

"כלים שלובים" היא תכנית אקדמית המורכבת ממקבץ של קורסים בתחומים שונים. מטרתה להרחיב את הדעת, להעשיר בהשכלה כללית ולעורר עניין וסקרנות בקרב התלמידים תוך חשיפתם למגוון רחב של תחומי עיון, חשיבה, מחקר ויצירה.

קורסי התכנית נחלקים לשתי קבוצות:

"מזרח" = קורסים מתחומי מדעי החיים, רפואה, הנדסה והמדעים המדויקים (הנלמדים בפקולטות הממוקמות במזרח הקמפוס).

"מערב" = קורסים מתחומי מדעי הרוח, מדעי החברה והאמנויות (הנלמדים בפקולטות הממוקמות במערב הקמפוס).

על תלמיד לתואר ראשון להשתתף במספר קורסים בהתאם לחוג/י הלימוד שלו ובהתאם למסלול הלימודים שבחר (חד-חוגי, מורחב, דו-חוגי, משולב).

מומלץ ללמוד קורס אחד לפחות כבר מן השנה הראשונה ללימודים.

קורסי התכנית "כלים שלובים" הם חלק מחובות התלמיד לסיום התואר, והם יופיעו בגיליון הציונים הרשמי של התלמיד. חובה על התלמיד לעמוד בהצלחה בדרישות הקורס. ציוני הקורסים אינם משתקללים בציון הסופי לתואר.

הרישום המקוון (במידע האישי לתלמיד) יתבצע בשלושה מקצים:

מקצה 1 - הרישום פתוח לתלמידים המחויבים ב"כלים שלובים", שזוהי השנה האחרונה ללימודיהם.

מועדי רישום: 17/9/2015 בשעה 11:00 עד 21/9/2015 בשעה 14:00.

מקצה 2 - הרישום פתוח לכל התלמידים המחויבים ב"כלים שלובים".

מועדי רישום: 7/10/2015 בשעה 11:00 עד 13/10/2015 בשעה 14:00.

מקצה 3 - נועד לשינויים בהרשמה (הרשמה מאוחרת או ביטול) על בסיס מקום פנוי.

מועדי רישום: 18/10/2015 בשעה 11:00 עד 21/10/2015 בשעה 14:00 (תחילת הסמסטר).

מ-22/10/2015 ועד סוף השבוע השני של סמסטר א' ייפתח הרישום על בסיס מקום פנוי לכלל הסטודנטים באוניברסיטה, לרבות תלמידים המחויבים ב"כלים שלובים" המעוניינים להירשם לקורסים נוספים מעבר למכסה המותרת להם. הרישום יתבצע באמצעות טופס מקוון שנמצא באתר האינטרנט של התכנית.

מידע על הקורסים המוצעים השנה ומספר הקורסים שעל התלמיד ללמוד נמצא באינטרנט באתר התכנית "כלים שלובים".

מידע נוסף באתר "מידע אישי" לרישום לקורסים וניתן לפנות בדואר אלקטרוני: core@tauex.tau.ac.il.

אנגלית

תלמידי הפקולטה חייבים להגיע, עד תום הסמסטר השלישי מתחילת לימודיהם באוניברסיטה, לרמת "פטור" באנגלית. עליהם להירשם לקורסים המתאימים לרמה שהשיגו בבחינות המיון באנגלית.

• הרישום לקורס ברמת "טרום בסיסי" מתבצע במשרדי בית הספר להוראת שפות, בניין ווב, חדר 205. מועדי הרישום מתפרסמים על לוחות המודעות.

• הרישום לקורס ברמת "בסיסי" מתבצע במשרדי בית הספר להוראת שפות, בניין ווב, חדר 205. מועדי הרישום מתפרסמים על לוחות המודעות.

• הרישום לקורס ברמת "מתקדמים" מתבצע באתר אינטרנט www.tau.ac.il בפונקציה "רישום לקורסים". לצורך הרישום יש להקיש מספר תעודת הזהות והסיסמא.

מערכת השעות של קורסי אנגלית מתפרסמת ביחידה ללימודי שפות

פרטים נוספים ראה בתקנון הכלל אוניברסיטאי.

שיעורי עברית

ראה פירוט בתקנון הכלל אוניברסיטאי.