הישג חסר תקדים לנציגות ישראל באולימפיאדת המתמטיקה לנערות

שירה בן דור ומאיה נוה זכו במדליות כסף באולימפיאדת המתמטיקה הבינלאומית לנערות שנערכה ברומניה

17 אפריל 2016
הישג חסר תקדים לנציגות ישראל באולימפיאדת המתמטיקה לנערות

נבחרת ישראל שבה בימים אלה מהאולימפיאדה האירופאית במתמטיקה לנערות שהתקיימה בעיירה בושטן ברומניה ובאמתחתה שתי מדליות כסף. הנבחרת הורכבה משתי נערות וכל אחת מהן זכתה במדליית כסף: מאיה נווה מכיתה י' בתיכון ליאו בק בחיפה דורגה בדירוג האישי במקום ה-21 מתוך 147 מתמודדות ושירה בן דור מכיתה י"א בתיכון ליד"ה בירושלים דורגה במקום ה-37.

זוהי השנה החמישית שהאולימפיאדה האירופאית במתמטיקה לנערות מתקיימת והפעם הראשונה שנבחרת ישראל משתתפת בה. בתחרות השתתפו 39 מדינות.

את אימוני הנבחרת מארגנים בית הספר למדעי המתמטיקה ויחידת נוער שוחר מדע על שם דב לאוטמן באוניברסיטת תל אביב, מאמן הנבחרת הוא לב רדזיוילובסקי, תלמיד דוקטורט בבית הספר למדעי המתמטיקה באוניברסיטת תל אביב, ואת שתי המתמודדות ליוו דן כרמון, תלמיד דוקטורט בבית הספר למדעי המתמטיקה באוניברסיטת תל אביב, ופרופ' מריה גורליק ממכון וייצמן.