מסלול מצטיינים - תכנית לימודים דו-חוגית בגיאוגרפיה וסביבת האדם

עודכן: 05.11.2017

(שעות לימוד: 65-63 ש"ס, שעות לשקלול: 60 ש"ס) *

קורסים, שעות ודרישות קדם:

מטרת הלימודים ומבנה הלימודים

החוג מציע מסלול לימודים לתלמידים מצטיינים החל מהשנה השנייה ללימודים בחוג, במסלול דו-חוגי. המסלול מיועד לתלמידים מצטיינים המעוניינים בהמשך לימודים במסלול מחקרי לתארים מתקדמים.

מועמדים למסלול המצטיינים נדרשים לעמוד בתנאים הבאים:

1. ממוצע 90 ומעלה בסיום חובות שנה א' בחוג (במסלול המצטיינים הדו-חוגי, ועדת ההוראה תשקול בחיוב ממוצע מעבר נמוך מ-90 בחוג השני ובלבד שלא ירד מתחת ל-85).

2. ראיון קבלה.

3. המלצה של חבר הסגל שישמש כמנחה האישי.

תנאי מעבר משנה ב' לשנה ג' במסגרת תכנית המצטיינים:

המלצת המנחה ועמידה בממוצע ציונים 90 ומעלה.

על התלמיד במסלול זה להשלים 60 שעות סמסטריאליות (ש"ס) של קורסי החוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם. יתר הקורסים ינתנו במסגרת החוג השני , בהתאם לדרישות החוג.

הלימודים כוללים 2 קורסים ייחודיים (בהיקף של 8 ש"ס) המשלבים עבודה יחידנית עם המנחה על פני כל השנה , מפגשים של כלל תלמידי תכנית המצטיינים עם מרכז התכנית והצגת המחקר:

1. שנה ב' - עקרונות בבניית פרויקט מחקר (4 ש"ס)

2. שנה ג' - פרויקט מחקר עיוני-יישומי א' (4 ש"ס)

תלמידי המסלול רשאים להמיר שיעורי בחירה בשיעורים מכלל הפקולטות בקמפוס ובשיעורים מקורסי התואר השני בחוג (בהמלצת המנחה ובאישור ועדת ההוראה).

מסלול המצטיינים יצוין בגיליון הציונים בלבד.

בנוסף ללימודי החובה בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם, מוצעים קורסים מתחומים שונים: גיאואינפורמטיקה, גיאוגרפיה פיזית, עיר, סביבה ותכנון.

לתלמידים שמתעתדים ללמוד תואר שני באחד מהתחומים לעיל, מומלץ ללמוד את הקורסים בתחום זה.

ציוני הקורסים ישוקללו בכל חוג בנפרד, ויינתנו שני ציוני גמר.

תלמיד שיסיים לימודיו בתכנית זו, יוכל להמשיך לתואר "מוסמך אוניברסיטה" באחד משני החוגים הללו (בהתאם לדרישות הקבלה לכל אחד מהחוגים) אך ייתכן שיחויב בלימודי השלמה בהתאם למסלול הלימודים שבו יבחר לתואר מוסמך.

רשימת הקורסים, השעות ודרישות הקדם >

* על שעות אלה יש להוסיף 6 ש"ס במסגרת "כלים שלובים" שאינן משתקללות במניין השעות לתואר.