ברכות לארז כהן על זכייתו במלגת עזריאלי

ארז הוא דוקטורנט בבית הספר לפיזיקה ולאסטרונומיה

ארז כהן זכה במלגת עזריאלי

אנו מברכים את ארז כהן על זכייתו במלגת עזריאלי. מחקרו של ארז עוסק באינטראקציות קצרות טווח בין זוגות של נוקליאונים (פרוטונים וניטרונים) בגרעין. ללימוד התנהגות האינטראקציות קצרות-הטווח הללו השלכות רחבות אופק, ויישומים לפיזיקה של חלקיקים אלמנטריים, לפיזיקה אטומית, וכן לאסטרופיזיקה. זוגות אלו נלמדים באמצעות שימוש באלקטרונים מואצים ובמטרות נייחות של גרעינים קלים.

קרן עזריאלי מעניקה מידי שנה מלגות שמטרתן לקדם מצוינות בלימודים לתארים מתקדמים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל. תכנית תחרותית ויוקרתית זו מעניקה מלגות נדיבות ותומכת בסטודנטים מוכשרים כדי לאפשר להם לפתח את מחקרם וגם לצמוח ולהתפתח כמנהיגים בתחומם.