טקס הענקת מלגות הצטיינות של בית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ ע"ש פורטר, לשנה"ל תשע"ח

הטקס התקיים ביום חמישי, ה-10.6.2018

זוהי השנה הראשונה שבה נערך טקס אחד משותף לכל בית-הספר ובו חולקו מלגות ההצטיינות לתלמידים משני חוגים בבית הספר: החוג לגאופיזיקה  והחוג לגאוגרפיה וסביבת האדם.

כמידי שנה, היה זה מפגש חגיגי של סגל החוג, העובדים, התלמידים הזוכים במלגות וכן משפחותיהם. השנה  הוענקו 23  מלגות הצטיינות לתלמידי תואר שני ושלישי על הישגים לימודיים יוצאי דופן:  6 מלגות לתלמידי תואר שלישי, 11 מלגות לתלמידי תואר שני ו-6 מלגות לתלמידי תואר ראשון בתכנית המצטיינים בחוג לגאוגרפיה וסביבת האדם. מלגה נוספת הוענקה על הצטיינות בהוראה ותרומה ייחודית לפיתוח המעבדה במדעי כדור הארץ לדוקטורנט רון-ילין ברגובוי.

טקס קבלת המלגות

הענת מלגה במעמד ראש ביה"ס וראשות החוגים

בטקס נכחו גם אסתר וחנן כצמן הוריו של ד"ר רפי כצמן ז״ל. רפי סיים בחוג תואר שני בגיאופיזיקה  בהצטיינות בהנחיית פרופ' דן קוזלוב (אמריטוס). הוא המשיך לדוקטורט בתכנית המשולבת של  MIT  והמכון האוקיינוגרפי ואף התקבל לפוסט דוקטורט ב-Caltech, קליפורניה. תכניותיו נקטעו כשנהרג בתאונת דרכים בשנת 1998, ביום המעבר שלו לקליפורניה. מידי שנה מוענקת מלגה לזכר רפי כצמן לתלמיד מחקר מתחום הגיאופיזיקה. השנה זוכה המלגה ע"ש כצמן הוא דן אלחנתי, תלמיד תואר שני בגיאופיזיקה.

תמונה של דן אלחנתי עם ההורים של כצמן

מלגה ייעודית נוספת מוענקת כל שנה לזכרו של פרופ' דן לבנטל, שעסק במחקר בתחום הגיאופיזיקה והתמחה בשיטות סייסמיות לחיפוש נפט בים. דן לבנטל הלך לעולמו בשנת 2000. המלגה נתרמת על ידי אלמנתו הגברת נעמי לבנטל שמגיעה כל שנה לטקס ואנו מודים לה על כך. השנה הוענקה המלגה ע"ש לבנטל ליוחאי מגן, תלמיד תואר שני בגאופיזיקה.

תמונה של יוחאי מגן עם התורמת

תמונה של יוחאי מגן עם התורמת

מלגה ייעודית נוספת מוענקת לזכרה של ד"ר רנה סמואלס- עופרן שנפטרה ממחלה קשה בשנת 2014. המלגה ממומנת מכספי תרומות שנאספו על ידי הוריה. השנה זכה במלגה זו יואב רובין, תלמיד תואר שנתי מתחום מדעי האטמוספירה, תחום מחקרה של רנה, שהייתה חלק מצוות המחקר של פרופ' (אמריטוס) פנחס אלפרט.

תמונה של יואב רובין עם אימו.

תמונה של יואב רובין עם אימו

בזכות המלגות הללו תלמידי המחקר מסוגלים להקדיש את מלוא זמנם ללימודים ולמחקר. אנו נמשיך לשאוף לפתח דור של חוקרים צעירים המנסים ללמוד ולחקור אתגרים סביבתיים "כי יש תשובות שמסתתרות שם בחוץ".