מצטייני בית הספר למדעי המתמטיקה תשע"ו
מצטייני תואר שני
תום בן אמו
לאחר שירותו הצבאי בהנדסה קרבית החל ללמוד לתואר ראשון במסלול החד-חוגי במתמטיקה, אותו סיים בהצטיינות. תום המשיך לתואר שני במתמטיקה שימושית. ממוצע ציוניו גבוה במיוחד (99.82). הוא כותב עבודת גמר בהנחייתו של פרופ' מוטי גיטיק בתחום "תורת הקבוצות". תום מתמקד בעבודתו בשאלה בסיסית שלא היתה בה התקדמות תקופה ארוכה. תום עסק בשאלה הקשורה לכפית מגידור שזהו כלי בסיסי לשינוי סופיות של מונים לערך בן מניה. תום תלמיד מוכשר וחרוץ. בעבודתו נדרש ללמוד חומר רב ומורכב והוא עשה זאת תוך זמן קצר, מה שסייע בידו לקבל תוצאות מרשימות הראויות לפרסום. תום מנגן בפסנתר קלאסי וג'אז.
אופיר גורודצקי
אופיר החל את לימודיו כעתודאי במסלול הדו-חוגי מתמטיקה ומדעי המחשב בטכניון וסיים בהצטיינות יתרה. התגייס לצבא ושרת בחיל המודיעין. במקביל לשרותו הצבאי לומד לתואר שני במתמטיקה עיונית. אופיר כותב עבודת גמר בהנחייתו של פרופ' ליאור ברי-סורוקר בתחום "תורת המספרים בשדות פונקציות". הוא תלמיד חרוץ, עצמאי בעל התלהבות מחקרית וסוחפת, תכונות שבעזרתן הגיע לתוצאות מרשימות. הוא הצליח לשפר שיטות חישוב קיימות ולייעל אותן. תוצאות עבודתו נשלחו לפרסום כמאמר בעיתון יוקרתי. אופיר החל את הרומן שלו עם המתמטיקה מביה"ס יסודי – כבר אז המספרים הלכו עליו קסם. השתתף באולימפיאדות בינלאומיות למתמטיקה (IMO ו- IMC). מוסיקה ומתמטיקה ידועים כשילוב נפוץ. הוא מנגן על גיטרה קלאסית כותב מוסיקה ומשתתף בערבי הקראת שירה -
.Spoken Poetry
אלכסיי גלדקיך
עלה לארץ בגיל 10 מרוסיה ב1997. הוריו לא מתמטיקאים אבל הוא תמיד התעניין במתמטיקה. עד כיתה י' למד מתמטיקה בבית ספר ערב. הגיע לתוכנית במעמד מיוחד מתיכון "שבח מופת" בסוף כיתה יא' בגיל 16. אלכסי שירת בצבא במשרד הביטחון ביחידת מחקר במתמטיקה ובמקביל למד לתואר ראשון במתמטיקה. לאלכסיי היסטוריה עשירה של השתתפות באולימפיאדות במתמטיקה וזכייה בפרסים. אורנג', גיליס,גרוסמן, תחרויות ערים, תחרות דו-לאומית עם הונגריה, תחרות בינלאומית של תלמידי תיכון תחרות סטודנטים בינלאומית בבולגריה (שם זכה בפרס ראשון). באולימפיאדה בקפריסין זכה במדליית זהב. בשנה שעברה קיבל פרס על זכייתו בפרס ראשון באולימפיאדת IMC שנערכה בבודפסט ושיפר את הדירוג שלו ביחס לשנה הקודמת. והשנה הוא מקבל פרס על זכייתו באוליפיאדה זו וקיבל את הפרס היוקרתי שמוענק לארבעת הראשונים מבין 350 המשתתפים ה- .Grand First Prize אלכסיי פורש מהתחרויות אבל חובר ללב רז'יבילובסקי ויסייע להכין את הדור הבא יחד עם דן כרמון שקבל פרס לתלמיד תואר שני במתמטיקה היום בטקס זה ועוד רבים וטובים, ואני מקווה שיתפנה לו זמן לסיים את התואר הראשון. הוא עובד לפרנסתו בפיתוח אלגוריתמים בחברת אלביט.
אורן דין
אורן החל את לימודיו כעתודאי בהנדסת אלקטרוניקה. תוך כדי שירותו הצבאי בחיל חימוש, למד לתואר שני במדעי המחשב באוניברסיטת בר אילן . את התואר השני במתמטיקה החל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה, שם השלים את השכלתו במתמטיקה, נרשם לתואר שני במתמטיקה עיונית באוניברסיטת תל אביב וסיים זה עתה את לימודיו בממוצע ציונים גבוה מאוד. הוא כתב עבודת גמר מצויינת בהנחייתו של פרופ' מיכאל קיבלביץ בתחום "משחקים קומבינטוריים", תחום מאוד פופלרי במחקר כיום. בעבודתו השתמש אורן בכלים טכניים מתקדמים. הוא עצמאי, יצירתי, הציג רעיונות חדשניים שאותם כתב במאמר שהתקבל לפרסום בכתב העת "Electronic Journal of Combinatorics". את התואר השלישי הוא ימשיך בטכניון. אורן מקדיש את את רוב זמנו למחקר, זאת במקביל להיותו אב במשרה מלאה לשבעה ילדים, שכן אשתו עובדת הייטק. לפרנסתו אורן מתרגל בבית הספר. במעט הזמן שנותר לו הוא מתעניין ביהדות.
רמי כץ
במהלך שירותו הצבאי עסק רמי בפיתוח מערכות נשק. למד לתואר ראשון באונ' תל אביב בכלכלה וראיית חשבון ועבר לכלכלה ומתמטיקה. את התואר סיים בהצטיינות יתירה. רמי נשבה בקסם המתמטיקה והמשיך לתואר שני במתמטיקה שימושית. ציוניו לתואר מעולים. הוא כותב עבודה בתחום "אנליזה נומרית" בהנחייתו של פרופ' עדי דיטקובסקי. רמי עוסק בתחום מחקר חדש יחסית, העוסק במציאת אלגוריתמים נומריים יעילים לצורך הפעלת שיטת Polynomial Chaos. זהו תחום מורכב שמשלב בין כמה תחומים במתמטיקה. רמי היה צריך להשתלט על חומר רב ומגוון ועשה זאת בהצלחה. בעבודתו העלה רעיונות מקוריים וקיבל תוצאות מבטיחות. המאמר הראשון שלו נמצא בשלבי כתיבה. רמי מתכוון להמשיך לתואר שלישי. הוא מתעניין בהסטוריה, בעיקר של רוסיה ומלחמת העולם השנייה.
עמית יולס
לאחר שירותו הצבאי בצנחנים למד עמית בטכניון בפקולטה להנדסת תעשיה וניהול וסיים תואר ראשון כמצטיין נשיא. את התואר השני למד באוניברסיטת תל אביב בחוג לסטטיסטיקה וחקב"ץ והוא מסיים עתה לכתוב את עבודת הגמר ב"תורת התורים" בהנחייתו של פרופ' אורי יחיאלי. עבודתו עוסקת בניתוח מתמטי-הסתברותי ובבקרה של מערכות תורים מורכבות המתרחשות בסיטואציות אמיתיות, כגון תורים ברמזורים ועוד. עמית נשוי ואב לילד בן שנתיים. הילד השני בדרך. לפרנסתו הוא עובד בחברת אינטרנט העוסקת בתחום ניתוח וחיזוי מאורעות. עמית אוהב הסטוריה מודרנית ומרבה לקרוא חומרים בנושא.
תאילין קארידי
תאילין בוגרת תיכון תלמה ילין במגמת קולנוע. סיימה תואר ראשון במסלול חד-חוגי במתמטיקה, ממשיכה לתואר שני במתמטיקה עיונית. ציוניה לתואר טובים מאוד. היא כותבת עבודת גמר בתחום "תורת גלואה" בהנחייתו של פרופ' ליאור ברי-סורוקר. תאילין הצליחה תוך זמן קצר ללמוד כמות רבה של חומר מדעי שלא היה מוכר לה, בצורה יוצאת מן הכלל. היא הצליחה להכליל תוצאות בתורת גלואה, שכבר פורסמו במספר מאמרים משותפים עם ד"ר אפרת בנק וד"ר ליאור רוזנצוויג ועם קולגות מחול פרופ' Voloch ופרופ' Zannier. ראוי לציין שתאילין היא גם מתרגלת מצטיינת, אבל היום מקבלת פרס על הלימודים. שילוב של אומנות ומתמטיקה מתחיל אצל תאילין בבית. הוריה אומנים בוגרי בצלאל. היא בחרה במתמטיקה - ראתה כמה קשה להתפרנס מאומנות, אבל לא זנחה את התחום. היא למדה צילום ובישול ועוסקת בצילום אמנותי של מזון ולייף סטייל.
שיר-לי קינן
החלה ללמוד לתואר ראשון כעתודאית במסלול מתמטיקה וחינוך באוניברסיטה העברית וסיימה בהצטיינות. התגייסה לצבא ושרתה כמורה חיילת ולמדה מתמטיקה באופקים. שיר-לי המשיכה לתואר שני בחוג למתמטיקה שימושית במקביל לשירותה הצבאי . ציוניה מעולים. היא כותבת עבודת גמר בתחום "פונקציות רב ערכיות" בהנחייתן של פרופ' נירה דין וד"ר אלזה פרחי. בעבודתה היא פתחה שיטה לבניית קירוב לינארי למקוטעין ולאובייקטים תלת ממדיים. שרלי היא תלמידה יצירתית בעלת ראיה רב מערכתית , יכולת אנליטית ומקוריות שסייעו לה בפיתוח השיטה. לאחר שיחרורה מצהל ועד היום עובדת שיר-לי כאגוריתמאית בחברה פרטית. מתעניינת באומנות יצירה ועבודות יד.
עופר קופלביץ
עופר מגיע לאוניברסיטה מהישוב הקהילתי שמשית. החל את לימודיו לתואר ראשון כעתודאי בטכניון במסלול הדו-חוגי מתמטיקה פיסיקה וסיים בהצטיינות יתרה. לאחר שירותו הצבאי ביחידת המודיעין המשיך לתואר שני במתמטיקה עיונית – המתמטיקה הכריעה. ציוניו לתואר מעולים. את עבודת הגמר שלו הוא כותב בהנחייתו של פרופ' סשה סודין בתחום של "מטריצות אקראיות". עופר הצליח תוך זמן קצר להתקדם באופן משמעותי בבעיית התכנסות של פיתוח טופולוגי עבור מטריצות מקריות. בעייה שמומחים רבים סברו שאין לה פתרון חיובי. התוצאות שעופר קיבל דרשו ממנו מיומנויות ושליטה בטכניקות מענפים שונים באנליזה קלאסית, שאותן למד במהירות ראויה לשבח. כעת הוא שוקד על כתיבת מאמר שבו יפרסם את תוצאות מחקרו. עופר משחק שחמט במועדון תחרותי "עמק יזרעאל".
בוריס שוסטין
בוריס למד לתואר ראשון באוניברסיטת תל אביב במסלול מתמטיקה ראשי פיסיקה משני. לתואר שני החליט להמשיך במתמטיקה שימושית. ממוצע ציוניו גבוה, הוא כותב עבודת גמר בהנחייתו של פרופ' אריה לבנט בתחום "תורת הבקרה" וזאת לאחר ששמע אצלו קורס וסמינר בנושא. בוריס עובד באופן עצמאי ומעמיק, בעל יכולות מחקריות גבוהות. הוא הגיע לתוצאות טובות מאוד. הוא הכליל תוצאות ידועות למערכות עם פלט וקלט סקלריים למקרה של פלט וקלט ווקטוריים, וביצע סימולציה של מערכת מכנית. מאמר שלו נשלח לפרסום בכתב עת מוביל בתחום תורת הבקרה: "IEEE Transactions on Automatic Control". את האהבה למתמטיקה ולמדעים המדוייקים קיבל בוריס מהבית. אביו, פרופ' בוריס שוסטין, איש סגל בבית הספר למתמטיקה ואימו, פרופ' אמיליה פרידמן, בפקולטה להנדסה. בוריס מנגן על פסנתר מוסיקה קלאסית ואוהב מאוד את דבורז'ק.