מצטייני בית הספר למדעי המתמטיקה - תשע"ד
מצטייני תואר שני
אמיר ליבנה בראון
עמיר החל את לימודיו לתואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה במסלול מדעים בדגש מתמטיקה וסיים בהצטיינות. את לימודי התואר השני למד במקביל לשירותו הצבאי ביחידת המודיעין במתמטיקה עיונית. עמיר כותב עבודת גמר בתחום גיאומטריה קמורה בהנחייתו של פרופסור בועז קלרטג. לעמיר יכולת בלתי רגילה ללמוד ולהשתלט על חומר חדש ומסובך בזמן קצר. הוא נתן הרצאה מצויינת בסמינר מחקר באנליזה בנושא עבודתו והוזמן לאחר מכן על ידי פרופסור סודין לתת 2 הרצאות נוספות שזכו לשבחים. מחקרו עוסק בהשערת ה- B שהיא אי-שוויון משוער הקשור לאי-שויון ברון-מינקובסקי. הוא הציע פיתרון מוצלח מאוד. הוא הפגין יכולת עבודה עצמאית, הבנה מתמטית עמוקה ורגישות ליופי מתמטי. יש לו כבר מאמר גמור בנושא.עמיר עוזר מחקר ובשנה הבאה יתרגל קורסים בביה"ס.לעמיר תחביב קולינרי – אפיית לחמים בעבודת יד.
עוד אנקדוטה, משפחת ליבנה בראון מככבת היום בטקס. עמיר הוא אחיו של אוהד שזוכה היום בפרס תלמיד לתואר ראשון מצטיין. ושניהם אחיינים של פרופסור רון ליבנה מהאוניברסיטה העברית ובכך ממשיכים מסורת מתמטית מפוארת.
בוריס לנדה
בוריס החל את לימודיו לתואר ראשון כעתודאי בטכניון במחלקה להנדסת חשמל וסיים בהצטיינות. את תואר השני למד במקביל לשירותו הצבאי בסדיר ועכשיו כחייל בקבע ביחידת המודיעין. הוא משתחרר בעוד שנה. נחשף למתמטיקה במהלך לימודי ההנדסה ומצא תחום רב גוני שרלוונטי מאוד לתחום ההנדסה אותו למד לתואר הראשון.הוא כותב עבודת גמר בהנחייתו של פרופ' יואל שקולניצקי. עבודתו עוסקת בהפעלת PCA (Principal Components Analysis) של תמונות,"עם הגה", זאת אומרת, חישוב סימולטני של מטריצת הקוווריאנס של כל הסיבובים של התמונות. חישוב זה משמש למיון והורדת רעש בעיבוד תמונות. בוריס גילה חשיבה עצמאית ויכולת להשתלט על חומר חדש ומגוון שנדרש להיות בקיא בו לצורך המחקר. התוצאות שהשיג הן מעולות, מגלות יכולת חשיבה יצירתית ושימוש בכלים מתמטיים מגוונים. התוצאות שקיבל הן מעל ומעבר למצופה מעבודת גמר לתואר שני. הוא הוכיח הבנה עמוקה במתמטיקה שמראה על חיבה אמיתית למקצוע. בזמנו החופשי עוסק בספורט טניס וסנובורד.
גיא לנדו
גיא הגיע לאוניברסיטה מתיכון חדרה בגיל 16 כתלמיד במעמד מיוחד מתמטיקה היתה מאז ומתמיד היתה התחביב משפחתי. על השיגיו בלימודים זכה בפרס תלמיד מצטיין במעמד מיוחד בטקס זה בשנת 2011 עוד בתקופתו של ד"ר בנו ארבל ז"ל. גיא התגייס באפריל 2010 לחיל התקשוב. את לימודיו לתואר ראשון במסלול הדו חוגי עם מדעי המחשב השלים במקביל לשירותו הצבאי, סיים בהצטיינות וזכה במצטיין דיקן. כעת הוא לומד גיא לתואר שני במתמטיקה עיונית. הוא כותב עבודת גמר בהנחייתו של פרופ' זאב רודניק בתחום תורת המספרים. גיא סטודנט מצטיין. בעבודתו הוכיח אנלוג בשדה פונקציות להשערה ארוכת ענין, שארדש ניסח על פולינומים עם מקדמים שלמים, שאומתה רק עד מימד 3. גיא מגלה סקרנות אינטלקטואלית, התמדה עיקשת וללא פשרות וכל זאת במקביל לשירות מלא בצבא קבע. את זמנו הפנוי הוא מקדיש לחדר כושר ולמדיטציה.
סרגיי פונריוב
סרגיי סיים תואר ראשון במסלול החד-חוגי במתמטיקה. סבא שלו עשה לו הכרות עם יופיה של המתמטיקה בעזרת ספר חידות הגיון, הכרות שנמשכה גם בלימודיו בתיכון. בצבא עסק בתחום עיבוד אותות מה שלא הותיר בו ספק בנחיצות המתמטיקה לכל דבר. את התואר השני המשיך במתמטיקה שימושית. הוא נמצא בשלב מתקדם של כתיבת עבודת הגמר שלו בהנחייתו של פרופ' פיליפ רוזנאו בתחום "משוואת גלים לא לינארית". מחקרו של סרגיי עוסק במחקר גלים לא לינאריים על פני רשתות בדידות. עיקרו של המחקר הוא קרוב דינמיקה בדידה ברציפה וחקר אנליטי ונומרי של המשוואות הלא לינאריות החלקיות המתקבלות. סרגיי עובד באופן עצמאי לחלוטין, מגלה יוזמה, ידע, נחישות ומקוריות אל מול הקשיים שמערימות משוואות אלו. סרגיי מתרגל את הקורס "אנליזה נומרית להנדסה", משימה לא פשוטה.
אבנר קירו
אבנר למד לתואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה במסלול החד-חוגי במתמטיקה וסיים בהצטיינות יתרה. תואר שני המשיך באוניברסיטת תל אביב בחוג למתמטיקה עיונית והוא כותב עבודת גמר בהנחייתו של פרופ' מיכאל סודין בתחום האנליזה. בעבודתו סיפק אבנר פתרון חלקי לבעייה קלאסית של Borel וCarleman - שהתמודדו איתה טובי המתמטיקאים. כמו כן, הוא פיתח שיכלול של שיטה של Beurling והצליח להתמודד עם בעיות אנליטיות מסובכות. את תוצאות עבודתו הוא מתכונן לפרסם במאמר שעל כתיבתו הוא שוקד בימים אלו. ראוי לציין שאבנר הגיע לתוצאות מעניינות בזמן יחסית קצר.הוריו מתמטיקאים והוא שומר על הגחלת. בחופשות הוא לוקח פסק זמן ועושה טרקים, יחד עם בת הזוג שלו, באופן עצמאי, במחוזות נידחים כמו: רוסיה, סין, מונגוליה, גרוזיה.
יונתן רוזנשיין
יוני סיים תואר ראשון בהצטיינות יתרה באוניברסיטה הפתוחה במסלול הדו-חוגי מתמטיקה ומדעי מחשב. בכיתה ח' הצטרף לתוכנית בר אילן למתמטיקה. את בחינת הבגרות סיים בכיתה י'. יוני החל ללמוד לתואר ראשון כשהיה בן 16, במקביל ללימודיו בכיתה יא' בתיכוון גלילי בכפר סבא. בסיום התואר התגייס לצבא ושרת ביחידת המודיעין. כעת הוא נמצא בשלב מתקדם של התואר השני וכותב עבודת גמר בהנחייתו של פרופסור מיכאל סודין בתחום האנליזה. עבודתו עוסקת באסימפטוטיקה של מספר רכיבי הקשירות של גלים אריטמטיים אקראיים. זהו תחום חם של המתמטיקה של היום הנמצא בין האנליזה, תורת המספרים וההסתברות. בעבודתו משלב יוני טכניקות שפותחו לאחרונה על ידי פרופ' Nazarov ופרופ' סודין עם מגוון רחב של שיטות מתורת המספרים האנליטית, גיאומטריה אינטגרלית ואנליזה. שילוב זה הניב תוצאות עמוקות וחשובות, אשר יפורסמו במאמר שעליו הוא עובד. חריצותו והתמדתו אפשרו לו להגיע לתוצאות בזמן קצר.לפרנסתו הוא עובד כמתכנת ובזמנו הפנוי הוא רוקד סלסה באוניברסיטה.
מרק שוסטרמן
מרק החל את לימודיו כעתודאי, בתוכנית "ארזים" וסיים בהצטינות יתרה. על השגיו זכה בהצטיינות דיקן ובפרס לתלמיד מצטיין לתואר ראשון בשנת 2011 בטקס זה .כעת לומד לקראת התואר השני במתמטיקה עיונית. כותב עבודת גמר בהנחייתו של ד"ר ליאור ברי-סורוקר בתחום "אריטמטיקת השדות וחבורות פרו-סופיות" זאת במקביל לשירותו הצבאי בחובה ביחידת מחקר טכנולוגית. לפניו עוד שלוש שנות שרות בקבע. בעבודתו מתבלט כחוקר עצמאי ומקורי. עבודתו עוסקת בתורת החבורות הפרו-סופיות שבה משלב בצורה מבריקה בין כמה מן הגישות הקיימות - קומבינטוריות, משפט היהלום ומשפט מלניקוב. התוצאות שהשיג מהוות תרומה לתחום ויוגשו לפרסום. מרק שחמטאי – משחק שחמט וגם משתתף בתחרויות.