מצטייני בית הספר למדעי המתמטיקה תשע"ה

עודכן: 07.07.2015

מצטייני תואר שלישי

 

יריב איזנבוד

החל את לימודיו באוניברסיטה כתלמיד במעמד מיוחד ע"ש בנו ארבל ז"ל במסלול החד חוגי במתמטיקה וסיים בהצטיינות. התגייס לצבא ליחידת מחקר במודיעין ובמקביל למד לתואר שני במתמטיקה שימושית. הוא כתב עבודת מסטר בהנחייתו של פרופ' אמיר אוורבוך ופרופ' יואל שקולניצקי. כעת לומד יריב לקראת התואר השלישי וכותב עבודת דוקטור במתמטיקה שימושית בהנחייתם של פרופ' אמיר אוורבוך ופרופ' יואל שקולניצקי בתחום תהליכים אקראיים. יריב הוא תלמיד מצטיין, בעל חשיבה יצירתית ומקורית. בעבודתו הציג יריב אלגוריתם לרנדומיזציית LU (Lower-Upper) מהירה. מאמר שלו נשלח לפרסום בירחון Applied &Computational Harmonic Analysis. הוא בשלבי כתיבה מתקדמים של 2שני מאמרים נוספים. יריב חרוץ ובעל ידע ועומק במתמטיקה, מיומנות וחשיבה שונה ומקורית, המסייעות לו לפצח בעיות מסובכות במתמטיקה.

 

אסף כסלו

אסף למד לתואר ראשון במתמטיקה חד חוגי במסגרת תוכנית בר-אילן לתלמידים מצטיינים. הוא דחה את שרותו הצבאי בשנה וסיים את לימודיו בהצטיינות. את שירותו הסדיר עשה ביחידת מחקר במתמטיקה בחיל האויר. אסף המשיך לתואר השני במתמטיקה במקביל לשירותו בצבא הקבע באוניברסיטת תל-אביב בחוג למתמטיקה עיונית. אסף התחיל לעבוד על הדוקדורט בתחום גיאומטריה סימפלקטית בהנחייתו של פרופסור ליאוניד פולטרוביץ. מאמר solo שכתב, פורסם בכתב העת הנחשב:  "Electronic Research .Announcements in Mathematical Sciences" מאמר נוסף הוגש לפרסום.בשני המאמרים הפגין אסף עצמאות מחקרית, יצירתיות, ידע רחב במתמטיקה ויכולת נדירה ללמוד חומר חדש. אסף מנגן בפסנתר מוסיקה קלאסית וג'אז. הוא הוציא לאחרונה רשיון לסקיפר ובימים טובים הוא יוצא לשייט.

 

רון לוי

רון סיים תואר ראשון במתמטיקה במסלול החד חוגי באוניברסיטת תל-אביב. הוא המשיך לתואר שני במתמטיקה שימושית. כתב עבודת מtסטר בנושא "תורת הקירובים", בהנחייתן של פרופ' נירה דין וד"ר אלזה פרחי, וסיים בהצטיינות יתרה. כעת לומד רון לתואר שלישי במתמטיקה שימושית. כותב עבודת דוקטור בתחום "אנליזה הרמונית" בהנחייתו של פרופ' ניר סוכן. עבודת הדוקטור שלו עוסקת בשאלת המדידה של גדלים/תכונות מעניינים באותות ותמונות. התאוריה הקלאסית מטילה מגבלות על הדיוק במדידה בו זמנית של תכונות בתמונות. רון הצביע על דרך שיכולה לעקוף את המגבלות הללו והציע פתרונות מקוריים משלו שמעמיקים ומרחיבים את ההבנה שלנו על הליך המדידה והאפשרות למדידה בו זמנית של תכונות חשובות באותות ותמונות. הוא שותף למספר מאמרים חשובים בתחום זה שהתפרסמו בכתבי עת מקצועיים. כמן כן, הציג רון את תוצאותיו בכנסים בתחום עיבוד אותות. רון בעל יכולת מחקרית מעולה. הוא סקרן המתעניין במגוון רב של נושאים, פתוח לרעיונות חדשים, בעל חשיבה מקורית, חרוץ ושותף נאמן למחקר. עבד על מחקר משותף עם חוקרים אירופיים, עוד בהיותו תלמיד לתואר שני. את הנסיעות הארוכות שלו לאוניברסיטה וחזרה מעביר רון בהקשבה לספרים מוקלטים.

 

גבי פרייגר

גבי סיים תואר ראשון באוניברסיטת בר-אילן במסלול הדו-חוגי מתמטיקה ומדעי המחשב. תואר שני המשיך באוניברסיטה העברית במדעי המחשב, שם עסק במחקר בראייה ממוחשבת, ואת התואר שלישי החליט לעשות באוניברסיטת תל-אביב במתמטיקה שימושית. את את עבודת הדוקטור שלו הוא כותב בהנחייתו של פרופ' יואל שקולניצקי. מחקרו עוסק בפיתוח וניתוח אלגוריתמים למיקרוסקופיה אלקטרונית. תחום מחקר זה עוסק בפיתוח שיטות לשחזור המבנה התלת-ממדי של מבנים מולקולריים, כגון חלבונים ווירוסים, מתמונות דו-ממדיות שלהם שצולמו בעזרת מיקרוסקופ אלקטרוני.  גבי צבר בתוך זמן קצר ידע רב בתחום והשיג התקדמות משמעותית בפתרון בעיות שהיו פתוחות זמן רב. הוא חוקר מצוין המסוגל להשתלב בקלות במחקר על חומר חדש לחלוטין ולתרום לו תרומות משמעותיות. גבי הוזמן על ידי פרופ' עמית זינגר לאוניברסיטת פרינסטון ויעביר שם את הקיץ במחקר משותף עם קבוצת המחקר שם. גבי מפנה גם זמן לאבהות לבתו נגה בת השנה וחצי. הוא גם מקפיד על ספורט - הוא שוחה ואפשר לפגוש אותו במרכז הספורט של האוניברסיטה.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>