מצטייני בית הספר למדעי המתמטיקה תשע"ה
פרס ע"ש רות ונתן אליוסף ז"ל להצטיינות בהוראה
נתן נולד ב- 1921 בחרבין שבסין להורים שומרי מסורת שמוצאם מרוסיה. בהיותו בן 3 עברו הוריו לקנדה. בהיותו בן 15 עלתה המשפחה ארצה והתיישבה בתל-אביב. נתן למד בבית ספר "בלפור" ופעמיים קפץ כיתה. אביו היה מורה בבית הספר "גורדון". נתן החל ללמוד מתמטיקה, פילוסופיה ופיסיקה ב- 1938, באוניברסיטה העברית וסיים את לימודיו ב- 1945. לאחר לימודיו עבד כמורה. יוסף, אחיו של נתן, נהרג במלחמת השחרור ובעקבות כך שינה נתן את שם משפחתו מ-kababear ל-אליוסף. נתן התעניין בעיקר בגיאומטריה ובתורת המספרים בתחום המתמטיקה אך, נתן היה איש ספר ותחומי התעניינותו הרבים השתקפו בהרכב ספרייתו הגדולה בה ניתן למצוא ספרי שירה ומוסיקה.
ביתם של רות ונתן אליוסף היה מאז ומתמיד בית ועד לרבים וביניהם לחבורת המתמטיקאים מאיזור תל-אביב. לאחר מותה של רות גידל נתן את שלושת ילדיו, ורד, אסנת והראל לבדו. נתן היה אדם מיוחד, מורה מלידה, ניחן בחוש הומור אשר לעיתים נשא יותר מקורטוב של ציניות בהרצאותיו קולו היה בוטח ואפילו תקיף הוא דרש האזנה והסקת מסקנות ודווקא בדרכו המיוחדת הצליח נתן להתחבב על התלמידים והוא נחשב בעיניהם כסמכות מתמטית. הוא היה יותר ממורה לתלמידיו הוא התעניין בהשקפת עולמם וגם בבעיותיהם האישיות. במותו אבד לנו אדם ומורה יקר ונערץ.
לב בלכמן
הגיע לאוניברסיטה כתלמיד כיתה ט' בתיכון "שבח מופת" לתכנית תלמידים מעמד מיוחד ועל כך זכה בפרס הצטיינות בטקס זה.הוא סיים את לימודי התואר הראשון במתמטיקה בהצטיינות כעתודאי. לאחר סיום שירותו הצבאי בחיל המודיעין, המשיך לתואר שני במתמטיקה עיונית וכתב עבודת גמר בהנחייתו של פרופסור יבגני שוסטין. וזכה בפרס הצטיינות לתלמיד תואר שני בתשע"א בטקס זה. כעת הוא לומד לתואר השלישי וכותב עבודת דוקטור בהנחייתו של פרופ' שוסטין בתחום "גיאומטריה טרופית". היום זוכה לב בפרס מתרגל מצטיין. לב תרגל את הקורסים "אלגברה לינארית 1ב" ושיטות דיפרנציאליות ואינטגרליות" שהם קורסי יסוד. לב משתתף קבוע באירוע מידברן. שנמשך 5 ימים בהם מוקמת עיר זמנית במדבר ובה מתקיים מרחב שמאפשר חיים קהילתיים, יצירה, אומנות וביטוי עצמי רדיקלי. השנה התקיים האירוע בחודש מאי בנגב ובו הציגו לב עם 7 חברים נוספים את המיצג – עיר באריזה = "City to go".
מדברי הסטודנטים: "לב מסודר, בא מוכן לתרגיל, מסביר את החומר בצורה יסודית, יש לו יכולת מדהימה לפשט את החומר, מעלה חומר מצויין לאתר הקורס, יחס נהדר לסטודנטים, עונה באדיבות על כל שאלה. בלעדיו לא הייתי מבין את החומר, יש לו הרבה סבלנות, מוודא שהבנו את החומר, משקיע, מדהים, תותח, הכי טוב שנתקלתי."
יבגני צודיקוביץ
החל ללמוד תואר ראשון כעתודאי בפיסיקה וחלל באוניברסיטת תל-אביב. במקביל, למד מתמטיקה במסלול החד-חוגי באוניברסיטה הפתוחה וסיים את לימודיו בכל אחד מהחוגים בהצטיינות. יבגני המשיך לתואר שני, בזמן שירותו הצבאי ביחידת מחקר בתחום הלווינות בחיל האויר, בחוג לפיסיקה. הוא כתב עבודת גמר באסטרופיסיקה בהנחייתו של פרופ' צבי מזא"ה. יבגני שינה כיוון ואת התואר השלישי הוא עושה בתחום תורת המשחקים בהנחייתו של פרופ' אהוד לרר. יבגני הוא גם מורה מצטיין, בתור מתרגל "מבוא להסתברות" בפקולטה להנדסה. בנוסף יבגני הוא הנציג הישראלי של ארגון ה- SGAC (ארגון בינלאומי שמקדם את החלל והעיסוק בחלל למטרות שלום מטעם האו"ם). באוקטובר השנה יתקיים כנס בנושא בירושלים ויבגני הוא חבר בצוות האירגון.
מדברי הסטודנטים: "מתרגל הכי טוב שנתקלתי, ברור, סבלני, איכפתי, מקצועי, מתעכב איפה שצריך, מתעקש שתהיה הבנה מלאה, הסברים מעמיקים, שליטה נהדרת בחומר, דלתו פתוחה בכל עת לסטודנטים, משרה אוירה טובה בשיעור - בקיצור הכל פיקס."
גל קרוננברג
גל סיימה בהצטיינות תואר ראשון במתמטיקה באוניברסיטת תל-אביב, המשיכה לתואר שני במתמטיקה עיונית וכתבה עבודת גמר בתורת הגרפים בהנחייתו של פרופ' מיכאל קריבלביץ אותה סיימה בהצטיינות יתרה. גל החלה ללמוד לתואר שלישי בסמסטר ב' בהנחייתו של פרופ' מיכאל קריבלביץ גם כן. היום היא מקבלת פרס הצטיינות בהוראה כמתרגלת מצטיינת. גל מתרגלת בפקולטה להנדסה "חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי" ובבית הספר למדעי המתמטיקה את הקורס "מבוא לקומבינטוריקה ותורת הגרפים". מגל צריך להיזהר. יש לה חגורה חומה בקרטה – היא בת להורים מדריכי קרטה.
מדברי הסטודנטים: תלמידים ציינו את אתר המודול שניהלה במהלך הסמסטר והדגישו שהיה"מרשים ביעילותו ונראה שטובת הסטודנטים לנגד עיניה", גל מתרגלת איכפתית, תמיד מוכנה לסייע גם מעבר לשעת התרגול, מדברת בגובה העיניים, מסבירה את החומר בצורה מדהימה ויודעת לפשט את החומר, מנגישה את המתמטיקה לכל אחד, מסודרת ומעניינת, תמיד בחיוך – פשוט תענוג.
רותם רוזנבלום
רותם סיימה תואר ראשון במסלול הדו-חוגי מתמטיקה וסטטיסטיקה. היא בחרה להמשיך לתואר שני בסטטיסטיקה במסלול היישומי וכותבת עבודת גמר בהנחייתו של פרופ' דוד שטיינברג בתחום "תכנון ניסויים". הבחירה בסטטיסטיקה לא היתה קלה, אבל העובדה שהסטטיסטיקה נוגעת בכל תחומי החיים הלהיבה אותה. רותם מיישמת את הסטטיסטיקה בהיי טק – היא עובדת כסטטיסטיקאית בחברת איירונסורס העוסקת בתחום האינטרנט. רותם תרגלה את הקורס "מבוא להסתברות לסטטיסטיקאים" קורס יסוד בסטטיסטיקה אצל ד"ר שלומי רובינשטיין, שמדגיש את העובדה שרותם הכינה מערכי תרגול מצויינים, שמרה על קשר רציף ועדכנה אותו בנושאים בהם מתקשים התלמידים. רותם מנגנת על קלידים והצטרפה לאחרונה להרכב מוסיקלי שהתגבש במקום עבודתה.
מדברי הסטודנטים: משובי התלמידים מציינים שרותם היא ממש מסודרת, באה מוכנה לשיעור, מאוד ברורה, יודעת להתעכב על הנושאים העיקריים, איכפתית, מרחיבה גם מעבר לחומר הנדרש. בנוסף, רותם תרגלה סטטיסטיקה לתלמידי כלכלה. תלמידי כלכלה הדגישו את יחס האישי המעולה שלה, רותם, עונה על שאלות, תמיד בנועם ובסבר פנים יפות, חרוצה מקצועית ומשקיענית – מתרגלת מעולה!
פרס הצטיינות לעוזרי הוראה בודקי תרגילים
יעל מגן
סיימה תואר ראשון בביולוגיה בהצטיינות. המשיכה לתואר שני בחוג לסטטיסטיקה וחקב"ץ במסלול לביוסטטיסטיקה. יעל כותבת עבודת מאסטר בהנחייתו של פרופ' דוד שטיינברג בתחום מבחנים דיאגנוסטיים ברפואה. יעל בודקת קורסי שירות בביה"ס לרפואה ובביה"ס לעבודה סוציאלית. המתרגלים שעבדו איתה ציינו את הקשר הרציף איתה, ציינו שהיא זמינה בכל עת, את האיכות המעולה של הבדיקה. המתרגלים הדגישו את הידע הרחב שלה ואת המוטיבציה הגבוהה שלה להעביר את הידע הזה לתלמידים - וכל זאת בסבלנות רבה, מה שהפך אותה להיות חביבת התלמידים. יעל היא אמא לשני ילדים שממלאים את כל זמנה הפנוי.
דוד קצין
את התואר הראשון במתמטיקה סיים דוד בהצטיינות באוניברסיטה הפתוחה. עבר לאוניברסיטת תל-אביב והמשיך לתואר שני במתמטיקה עיונית. הוא בשלבים ראשונים של כתיבת עבודת המסטר בגיאומטריה קמורה, בהנחייתה של פרופ' שירי ארטשטיין-אבידן. בנוסף, הוא הוציא תעודת הוראה במתטיקה מבית הספר לחינוך. דוד בדק את הקורסים חדוא 1 לתלמידי פיסיקה. כל המתרגלים איתם עבד ציינו את עבודתו לשבח. הוא היה הרוח החיה של הקורס ודאג לעדכן את כל המתרגלים לאורך כל הסמסטר בבעיות בהם נתקלו התלמידים. הם ציינו את עבודת הבדיקה היסודית והקפדנית, את חריצותו ומסירותו של דוד, את העובדה שתמיד החזיר את התרגילים בזמן, זמין, התייחס בתרגיל לטעיות התלמידים ועשה ככל יכולתו לעזור לתלמידים להתגבר על קשיי הקורס – מה שסייע רבות להצלחת הקורס. דוד פעיל חברתי בפרוייקט הגינה הקהילתית בשכונת פלורנטין מטעם עריית תל אביב. במסגרת זו משתפים פעולה תושבי השכונה, ילדים ומבוגרים, בטיפוח של גידולי מזון בגינה עירונית כמו קישואים, עגבניות, צמחי תבלין ועוד, הפתוחים לשימוש חופשי של הקהילה.
יהונתן שוורץ
לומד לתואר ראשון במסלול הדו-חוגי סטטיסטיקה וכלכלה. יסיים בקיץ את לימודיו והוא מתכנן להמשיך לתואר שני. יונתן בדק את התרגילים בקורסים בתוך ביה"ס "תיאוריה סטטיסטית", "מבוא לסטטיסטיקה" ו"סטטיסטיקה לתלמידי מדעי המחשב" כולם קורסי יסוד בבית הספר. יונתן עשה עבודת בדיקה מצויינת. בדק בקפידה, כתב הערות מפורטות לתלמידים. התרגילים הוחזרו בזמן. יונתן ענה לשאלות תלמידים במייל, תמיד נגיש וכשיצא למילואים דאג למחליף מיוזמתו. יונתן הקפיד על קשר רציף עם המתרגל. יונתן נגן בס. אוהב מוסיקת ג'אז ומרבה לשמוע הופעות ג'ז בעיקר בחו"ל.
דימה שיידרמן
הגיע לאוניברסיטת תל-אביב בגיל 16 לתוכנית במעמד מיוחד ע"ש בנו ארבל ז"ל, לאחר שסיים את לימודיו במסגרת תכנית בר אילן, וסיים תואר ראשון במתמטיקה. כעת ממשיך לתואר שני בחוג לסטטיסטיקה וחקב"ץ במסלול הסתברות וזאת במקביל לשירותו הצבאי במשרד הביטחון. דימה בדק את הקורס "פונקציות ממשיות", קורס מתקדם וקשה. המתרגלים שעבדו איתו ציינו לשבח את רמת הבדיקה הגבוהה. הוא קרא את הפתרונות היטב ולעומק ולכל תלמיד העיר הערות ברורות ומנומקות. עבודתו היתה מורכבת במיוחד, היות ובקורס זה מגוון רב של דרכים לפתרון ודימה היה פתוח לבחון את כולן. לכל תרגיל נתן ציון ולא סימן רק מה נכון או לא נכון. היה לו קשר קבוע עם המתרגל ומדי שבוע דיווח על הטעויות הנפוצות. דימה מתעניין בכדור סל וצופה בכל המשחקים. מי שמכיר אותו יודע שהוא אוהד מושבע של קובי בריינט.