מצטייני בית הספר למדעי המתמטיקה תשע"ה
מצטייני תואר שני
עידו גרינברג
את שירותו הצבאי עשה במסלול תלפיות וסיים תואר ראשון באוניברסיטה העברית במסלול מתמטיקה מורחב + פיסיקה. כרגע משרת בקבע ולומד במקביל לתואר שני בחוג למתמטיקה שימושית. עידו כותב עבודת מסטר בתחום "שחזור מבנה של מולקולות מתמונות של מקרוסקופ אלקטרוני" בהנחיתו של פרופ' יואל שקולניצקי. עידו סטודנט מבריק. מאז החל את העבודה התקדם באופן משמעותי במחקר והוא עתיד לסיימו בקרוב. התוצאות שקיבל מרשימות ומהוות תרומה משמעותית לתחום עיבוד המידע במיקרוסקופים אלקטרונים, וישמשו בסיס מאמר שישלח בקרוב לפרסום. עידו למד במהירות חומר חדש והרחיב את הידע שלו במתמטיקה בכלל ובתחום מחקרו בפרט, כולל בנושא מקרוסקופיה אלקטרונית. הוא עובד באופן עצמאי, בעל חשיבה יצירתית, ובעל מיומנויות מתמטיות יוצאות מן הכלל. כמו כן עוסק עידו בריצה.למרחקים ארוכים. בעבר היה אלוף ישראל בריצה ל-800 מטר ו- 1500 מטר.
ליאור לונץ
ליאור עלה לארץ מאוסטרליה בשנת 2009 לבד ללא המשפחה – כדי להתגייס לצבא. הוא שירת בגדוד חרוב בכפיר. תואר ראשון למד באוניברסיטה במסלול הדו-חוגי מתמטיקה ומדעי המחשב וסיים בהצטיינות. הוא המשיך לתואר שני במתמטיקה שימושית אותו סיים בסמסטר א'. ציוניו מעולים. כתב עבודת מסטר בהנחייתו של פרופ' אריה לבנט בתחום "בקרה לא לינארית". משימתו הייתה לפתח קריטריון יישומי לזיהוי בזמן אמת של התכנסות גוזר נומרי מבוסס מצבי החלקה. ליאור לא רק הצליח במשימה, הוא גם גילה את הקשר הלא טריוויאלי בין הדיוק האסימפטוטי של הגוזר ליחס בין צעדי הדגימה לצעדי האינטגרציה. התוצאות הללו ישמשו כבסיס לכמה מאמרים, כאשר הראשון כבר הוגש. ליאור תלמיד חרוץ, עובד באופן עצמאי, אחראי, יצירתי ובעל מוטיבציה גבוהה ומלא התלהבות מחקרית, תכונות שמסבירות את העובדה שליאור לא רק הסיג תוצאות יפות אילה גם סיים את עבודת המסטר שלו תוך חודשיים בלבד. ליאור התקבל ללימודי התואר השלישי לאוניברסיטת אוקספורד במגמה של מתמטיקה תעשייתית. לפרנסתו עובד ליאור בחברת יאוזה YAWZA)) בתחום הגיאומטריה החישובית. ליאור מטפס על קירות במובן הספורטיבי של המילה.
איל מוזס
הגיע לאוניברסיטה בגיל 16 כתלמיד בתכנית לתלמידים במעמד מיוחד ע"ש בנו ארבל ז"ל ועל כך זכה בפרס הצטיינות בטקס זה. את התואר הראשון במתמטיקה סיים בהצטיינות והתגייס לצבא ומשרת ביחידת מחקר בחיל המודיעין. במקביל לשירות הצבאי בקבע, הוא לומד לתואר שני במתמטיקה עיונית וכותב עבודת מסטר בהנחייתו של פרופ' ליאור ברי-סורוקר. העבודה עוסקת בתורת המספרים בשדות פונקציות. זהו תחום מאוד פופולרי בשנים האחרונות והושגו בו כמה פריצות דרך חשובות. איל עובד על האנאלוג של השאלה - איזה אחוז מהספרות של מספר ראשוני אפשר לקבוע מראש. הוא מנסה להכליל ולשכלל את עבודתו של פרופ' Pollack. לצורך כך למד את השיטות הקיימות ושילב נקודת מבט חדשה לבחון בעיות מסוג זה באמצעות נוסחאות רקורסיביות. איל עוסק בקרקס ואקרובטיקה.
אוד שבתאי
אוד סיים תואר ראשון במסלול דו-חוגי מתמטיקה ופילוסופיה. בחר להמשיך לתואר שני במתמטיקה עיונית לאחר שלקח קורסים בלוגיקה בתורת הקבוצות. ממוצע ציוניו גבוה במיוחד. הוא כותב עבודת מסטר בגיאומטריה סימפלקטית וקוונטיזציה, תחום שבו מתאימים למערכת פיסיקלית קלאסית מערכת קוונטית. הוא חרוץ ויש לו יכולת שיתוף פעולה ועבודה בצוות. אוד משתף פעולה במחקר עם יוהן לה פלוק, פוסטדוק מצרפת שמתארח במחלקה. הוא בעל יכולת מחקרית גבוהה וחשיבה יצירתית. המוסיקה היא תחום עיסוק נוסף של אוד הוא מנגן על גיטרה. למד ברימון הלחנת שירים. אוד אב לסוף בת השנה וחצי/
אמיר שגיב
אמיר למד לתואר ראשון במסגרת תוכנית תלפיות במסלול הדו-חוגי מתמטיקה פיסיקה ועל כך זכה במצטיין דיקן. את התואר השני הוא לומד במקביל לשירותו הצבאי ביחידת מחקר בחיל המודיעין. ציוניו מעולים. אמיר כותב עבודת מסטר בהנחייתם של פרופ' עדי דיטקובסקי ופרופ' גדי פיביך בתחום "אנליזה נומרית". עבודתו עוסקת בניתוח הסתברותי של איבוד פזה באופטיקה לא לינארית באמצעות שיטת פולינומיאל כאוס (PC), שהוא תחום מחקר חדש יחסית, רכש ידע נרחב בתחומים מגוונים במתמטיקה, והשיג תוצאות מבטיחות. אמיר כותב שירים שחלקם פורסמו בכתבי עת בנושא ספרות ושירה ומקריא אותם במפגשים ספרותיים.
דרור שפייזר
דרור נולד בארץ. משפחתו הגרה לניוזילנד שם סיים בי"ס תיכון ותואר ראשון בהצטיינות באוניברסיטת אוקלנד במסלול מתמטיקה חד חוגי. הוא חזר לארץ כדי להתגייס לצבא בשנת 2007 ושירת בחיל המודיעין. החל ללמוד לתואר שני במתמטקה עיונית במקביל לשירותו הצבאי. ציוניו מעולים והוא כותב עבודת מסטר בהנחייתו של פרופ' דוד סודרי בתחום "תורת ההצגות". הוא עשה עבודה מעולה ונהדרת. דרור בדק את הבנייה האנלוגית ל-Automorphic Descent במקרה של שדות סופיים. בנייה זו מגדירה התאמה של הצגות אי-פריקות מ- GL(2n) לחבורה הסימפלקטית מדרגה n. בעבודתו חישב דרור את הכרקטר של ההצגה בצד של החבורה הסימפלקטית. החישוב של דרור הוא יפה ועמוק. הוכחתו מורכבת מאוד ודרשה ידע רחב היקף בגיאומטריה אלגברית ובתורת דלין-לוסטיג. דרור גילה עצמאות, מקוריות, אינטואיציה, יוזמה, העזה ויצירתיות יוצאות דופן לאורך כל הדרך. עד לאחרונה עבד במכון המתמטי. הוא מתכנן להמשיך לתואר שלישי והפעם באנגליה. דרור הוא מורה לריקוד הסווינג בבית ספר לריקוד בתל אביב ומשתתף בתחרויות ארציות ובינלאומיות.