ביה"ס לפיזיקה ולאסטרונומיה - לימודים לתואר "דוקטור לפילוסופיה" במסלול הישיר

עודכן: 28.08.2018

תנאי קבלה

תלמיד יתקבל למסלול הישיר לדוקטורט לאחר שנת הלימודים הראשונה לתואר שני בתנאים הבאים:

1. ציון ממוצע 85 לפחות בלימודי תואר ראשון.

2. ציון 80 לפחות בכל אחד מקורסי הליבה בלימודי התואר השני: 'פיזיקה קוונטית', 'תרמודינמיקה ומכניקה סטטיסטית', 'אלקטרומגנטיות מתקדמת'.
    הציון הממוצע של שלושת הקורסים הנ"ל יהיה 85 לפחות.

3. על התלמיד לקבל הסכמת חבר סגל הרשאי להנחות תלמיד מחקר, לשמש כמנחה מקצועי לעבודת מחקרו וכן לעמוד בהצלחה במלוא מכסת הלימודים לתואר מוסמך. כל זאת עד תום שנת הלימודים השנייה ללימודיו.

4. על התלמיד להגיש את הצעת המחקר לא יאוחר מתחילת הסמסטר החמישי ללימודיו  בתואר השני ולעמוד בהצלחה בבחינה על הצעה זו.
    בשלב זה של הגשת ההצעה, על התלמיד להיות אחרי מילוי כל חובותיו לתואר שני. הצלחה בבחינת המועמדות מזכה את התלמיד בחובת הסמינר לתואר שני.
    שלב זה יזכה את התלמיד בקבלת תעודה על סיום לימודי תואר שני ללא תזה.
    תלמיד שלא עמד בתנאים, תישקל האפשרות להחזירו למעמד תלמיד תואר שני.

5. בכל שלב ניתן לעבור מהמסלול הישיר אל המסלול הרגיל.

תואר שני במהלך המסלול הישיר לתואר שלישי

תלמיד שירצה בכך יוכל להגיש עבודת גמר לתואר שני תוך כדי לימודיו במסלול זה, לא יאוחר מאמצע הסמסטר החמישי ללימודיו. עבודת הגמר יכולה להיות מורכבת ממאמרים מדעיים כמפורט בסעיף "עבודת גמר" בפרק: מהלך הלימודים בפיזיקה לתואר "מוסמך אוניברסיטה".

תלמיד יכול לקבל תואר שני ללא עבודת גמר וללא ציון בהתאם למפורט בסעיף ד'.