ביה"ס לפיזיקה ולאסטרונומיה - לימודים לתואר "מוסמך אוניברסיטה" במסלול חומרים וננו-טכנולוגיות

עודכן: 20.07.2014

קורסים, שעות ודרישות קדם

* החל מסמסטר ב' תשע"ד, לא ניתן להירשם למסלול זה. החל מתשע"ה תיפתח תוכנית " חומרים וננו טכנולוגיות" בפקולטה להנדסה.

אודות התכנית

ננו-מדעים וננו-טכנולוגיות נמצאים כיום בחזית המו"פ ואמורים לספק פריצות דרך מדעיות-טכנולוגיות מרכזיות במאה ה- 21. התחום מתמקד ביצירת מבנים בקנה מידה אטומי-ננומטרי, באפיונם ובשימוש בהם לחקר תופעות חדשות ולפיתוח התקנים חדשניים שאינם ברי השגה באמצעים אחרים. גלאים ביולוגיים, אלקטרוניקה מולקולרית, התקנים פוטוניים, עיבוד מידע קוונטי ומערכות להעברת תרופות הן מספר דוגמאות בהן חיוני החיבור בין החומרים לטכנולוגיות הננו.

מטרת תכנית "חומרים וננו-טכנולוגיות" באוניברסיטת תל-אביב לאפשר לסטודנטים לרכוש ידע ולבצע מחקר בין-תחומי בחזית המדע והטכנולוגיה, תוך הכשרתם להתמודד בהצלחה עם האתגרים החדשים הצפויים בתחומים אלו בשנים הבאות.

היחידות המשתתפות

התכנית מנוהלת במשותף ע"י ארבע פקולטות (הפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואלדר פליישמן, הפקולטה למדעים מדויקים ע"ש ריימונד ובברלי סאקלר, הפקולטה למדעי החיים ע"ש ג'ורג' ס. וייז, והפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר) וע"י המרכז לננו-מדעים וננו-טכנולוגיות.

שם התואר המוענק מטעם ביה"ס לפיזיקה ואסטרונומיה ע"ש ריימונד ובברלי סאקלר:

"מוסמך אוניברסיטה בפיזיקה במסלול חומרים וננו-טכנולוגיות"

Specialization in Materials and Nanotechnologies)  Master of Science in Physics with)

נציג  בי"ס לפיזיקה ואסטרונומיה וממלא מקום ראש התכנית: ד"ר רועי בק ברקאי.

טלפון: 6408477, roy@post.tau.ac.il .

מזכירות התכנית: גב' מיטל זרחיה וגב' רות ריפטין

טלפון: 6409915, פקס: 6406062, meytalzh@tauex.tau.ac.il, ruthrift@post.tau.ac.il

פרטים נוספים: באתר הבית של התכנית.

תכנית הלימודים בביה"ס לפיזיקה ולאסטרונומיה ע"ש ריימונד ובברלי סאקלר:

עבודת גמר
שעות לשקלול לתואר: מינימום 28 ש"ס
סמינר משותף, של התכנית ושל ביה"ס לפיזיקה * 1 ש"ס
3 קורסי הליבה בפיזיקה 12 ש"ס
2 קורסי חובה של התכנית 6 ש"ס
קורסי בחירה מהתכנית** 9 ש"ס

*  כל הסטודנטים בתכנית חייבים להשתתף במהלך לימודיהם ב- 8 סמינרים (4 סמינרים כל שנה)  של התכנית לחומרים וננו- טכנולוגיות. הודעות שוטפות על תכנית הסמינרים מועברות באמצעות דואר אלקטרוני מבעוד מועד לכל חברי הסגל והסטודנטים הפעילים בתכנית. קיימת חובת החתמת מרכז הסמינרים על טופס ההשתתפות.

טופס ההשתתפות החתום עם 8  סמינרים יועבר ע"י הסטודנט למזכירות סטודנטים, יתויק בתיקו האישי, ויהווה אחד התנאים לסגירת התואר.

להורדת טופס השתתפות בסמינרים.

** ניתן לבחור מתוך קורסי הבסיס או מתוך קורסי הבחירה, ובלבד שהקורסים יהיו לפחות משני אשכולות שונים.