חובות כלל-אוניברסיטאיות

עודכן: 20.07.2014

התכנית "כלים שלובים"

אוניברסיטת תל-אביב, בעידוד המועצה להשכלה גבוהה, דוגלת ברעיון שעל כל תלמיד לתואר ראשון להרחיב את ידיעותיו מעבר לתחום הלימוד שבחר ללמוד.

על כן במסגרת החובות הלימודיות לתואר הראשון נדרשים תלמידים שיחלו לימודיהם באוניברסיטת תל-אביב בשנת הלימודים תשע"ד להשתתף בקורסים מהתכנית "כלים שלובים".

"כלים שלובים" היא תכנית אקדמית המורכבת ממקבץ של קורסים בתחומים שונים. מטרתה להרחיב את הדעת, להעשיר בהשכלה כללית ולעורר עניין וסקרנות בקרב התלמידים תוך חשיפתם למגוון רחב של תחומי עיון, חשיבה, מחקר ויצירה.

קורסי התכנית נחלקים לשתי קבוצות:

"מזרח" = קורסים מתחומי מדעי החיים, רפואה, הנדסה והמדעים המדויקים (הנלמדים בפקולטות הממוקמות במזרח הקמפוס).

"מערב" = קורסים מתחומי מדעי הרוח, מדעי החברה והאמנויות (הנלמדים בפקולטות הממוקמות במערב הקמפוס).

על תלמיד לתואר ראשון להשתתף במספר קורסים בהתאם לחוג/י הלימוד שלו ובהתאם למסלול הלימודים שבחר (חד-חוגי, מורחב, דו-חוגי, משולב).

מומלץ ללמוד קורס אחד לפחות כבר מן השנה הראשונה ללימודים.

קורסי התכנית "כלים שלובים" הם חלק מחובות התלמיד לסיום התואר, והם יופיעו בגיליון הציונים הרשמי של התלמיד. חובה על התלמיד לעמוד בהצלחה בדרישות הקורס. ציוני הקורסים אינם משתקללים בציון הסופי לתואר.

הרישום לקורסי סמסטר א' ייפתח ב-27.8.2013 בשעה 10:00 ויסתיים ב-6/10/2013 בשעה 14:00. הרישום יתבצע באינטרנט באתר "מידע אישי". בפרק זמן זה ניתן יהיה לבצע רישום, ביטול או שינויים בהרשמה.

הרשמה מאוחרת וביטולי קורסים - ניתן להירשם או לבטל רישום לקורס גם בשבועיים הראשונים של סמסטר א' על בסיס מקום פנוי. בתקופה זו הרישום/ביטול יתבצע באמצעות טופס שיופיע באתר התכנית באינטרנט.

הרישום לקורסי סמסטר ב' יתבצע במהלך החופשה בין סמסטר א' לסמסטר ב'. הודעה על תאריך פתיחת הרישום תימסר במהלך סמסטר א'.

מידע על הקורסים המוצעים השנה ומספר הקורסים שעל התלמיד ללמוד נמצא באינטרנט באתר התכנית "כלים שלובים".

מידע נוסף באתר "מידע אישי" לרישום לקורסים וניתן לפנות בדואר אלקטרוני: core@tauex.tau.ac.il.

אנגלית

תלמידי הפקולטה חייבים להגיע, עד תום הסמסטר השלישי מתחילת לימודיהם באוניברסיטה, לרמת "פטור" באנגלית. עליהם להירשם לקורסים המתאימים לרמה שהשיגו בבחינות המיון באנגלית.

• הרישום לקורס ברמת "בסיסי" מתבצע במשרדי בית הספר להוראת שפות, בניין ווב, חדר 202.
    מועדי הרישום מתפרסמים על לוחות המודעות.
  • הרישום לקורס ברמת "בינוני" יתקיים באמצעות מענה קולי בטלפון 6428555. ראה בנספח לידיעון. לצורך הרישום במענה הקולי, יש להקיש את מספר  ת. ז., הקוד האישי והקורס המבוקש.
  • הרישום לקורס ברמת "מתקדמים" מתבצע יחד עם הרישום השוטף לקורסים של החוגים בפקולטה.

מערכת השעות של קורסי אנגלית מתפרסמת בצמוד למערכת השעות הפקולטטית, בנספח לידיעון זה.

פרטים נוספים ראה בתקנון הכלל אוניברסיטאי.

שיעורי עברית

ראה פירוט בתקנון הכלל אוניברסיטאי.