ביה"ס למדעי המחשב - מסלול מצוינות לתואר ראשון

עודכן: 20.07.2014

בשנת הלימודים תשע"ג ניפתח בביה"ס למדעי המחשב מסלול מצוינות לתואר בוגר. המסלול מיועד לתלמידים מצטיינים הרואים את המשך דרכם במחקר במסגרת לימודים לתארים מתקדמים. תכנית הלימודים מתבססת על תכנית הלימודים החד-חוגית במדעי המחשב או הדו-חוגית מדעי המחשב עם מתמטיקה; ההצטרפות לתכנית היא בתום שנה א' ומתבססת על ההישגים בשנה זו. כאשר בנוסף לתכנית הלימודים הרגילה ישתתפו תלמידי המסלול גם בקורסים מתקדמים לתואר מוסמך ובכך ייחשפו להיבטים מחקריים במדעי המחשב.  התלמידים ישתתפו  בקורסי בחירה  כבר בשנת הלימודים השנייה ובקורסים לתארים מתקדמים (אשר יזכו להכרה בלימודי התואר השני) בשנת הלימודים השלישית. השתתפות במסלול זה תצוין בגיליון הציונים של התלמידים. ובתעודת התואר בוגר.

המסלול מאפשר המשך לימודים במסגרת מסלול מהיר לתואר מוסמך.

חבר סגל אקדמי מטעם ביה"ס ילווה את תלמידי התכנית לצורך מתן ייעוץ והכוונה.

תנאי הרשמה:

ממוצע ציונים 90 ומעלה בכל קורסי החובה של שנה א'.

תנאי קבלה ומעבר:

התלמידים למסלול המצוינות ייבחרו לאחר מיון ראשוני וראיון אישי.

• מספר תלמידי המסלול ייקבע ע"י בית הספר למדעי המחשב.

• המעבר משנה ב' לשנה ג' במסלול מותנה בציון ממוצע גבוה (90 ומעלה)

מלגות:

• סטודנטים בעלי נתוני קבלה גבוהים במיוחד - ציון התאמה 710 ומעלה זכאים למענק של 5,000 ₪ במסגרת מענקי הצטיינות לתלמידים חדשים לתואר בוגר מטעם האוניברסיטה בהתאם לתנאים המפורטים באתר ההרשמה.

• במהלך  השנה הראשונה למסלול (שנה שניה בלימודי התואר) תוענק לתלמידים מלגה בגובה 2,500 ₪

• במהלך השנה השניה למסלול (שנה שלישית בלימודי התואר) תוענק לתלמידים מלגה בגובה  שכ"ל שנתי.

מסלול המשך מהיר לתואר מוסמך:

• לתלמידים במסלול המצוינות תינתן אפשרות להמשיך לשנה רביעית ולהשלים בה תואר מוסמך. הכוונה היא לסיים תוך השנה הרביעית  את הלימודים וכתיבת עבודת הגמר של התואר מוסמך (בכפוף לתקנות שכר לימוד).

• תלמידים שיסיימו את התואר בוגר ומוסמך תוך 4 שנים יזכו לפטור מלא משכ"ל עבור לימודי התואר מוסמך.

• כמו כן קיימת אפשרות למימון מלגה.

• תלמידי המסלול שימשיכו את לימודיהם לתואר מוסמך יזכו בהכרה אקדמית עבור הקורסים המתקדמים העודפים אותם למדו במסגרת התואר בוגר.

תכנית הלימודים:

• תכנית הלימודים תכלול 12 ש"ס נוספות - 4 קורסי בחירה מתקדמים מקרב מבחר קורסי תואר מוסמך כאשר מתוכם לפחות קורס אחד מחטיבת התיאוריה ואחד מהחטיבה היישומית. קורסים אלה ייחשבו כקורסים עודפים ויוכרו כקורסים לתואר מוסמך לממשיכים לתואר זה 2.

• חובת השתתפות בקורס "צעדים ראשונים במחקר לסטודנטים מצטיינים" (0368.3249.01) במסגרת קורסי הבחירה לתואר בוגר.