ביה"ס לפיזיקה ולאסטרונומיה - לימודים לתואר "דוקטור לפילוסופיה" במסלול הרגיל

עודכן: 28.08.2018

תנאי הקבלה

על סטודנטים המעונינים להתקבל כתלמידי מחקר שלב א' בלימודי הדוקטורט, לעמוד בתנאים הבאים:

1. בעלי תואר "מוסמך אוניברסיטה" (MS.c.) בציון ממוצע 80 בכל הקורסים.

2. ציון 85 לפחות בתזה.

3. ציון 65 לפחות בכל אחד  מקורסי הליבה: 'תרמודינמיקה ומכניקה סטטיסטית ', 'פיזיקה קוונטית'  ו'אלקטרומגנטיות מתקדמת'.

4. הסכמה מחבר סגל בכיר לשמש לו כמנחה.

מועמד שלא עומד בתנאים אלו יכול לפנות לוועדה היחידתית.

סטודנטים שלמדו בחו"ל חייבים לעמוד בתנאי הקבלה שנקבעו ע"י הוועדה היחידתית לתלמידי מחקר של ביה"ס לפיזיקה ולאסטרונומיה. לעיתים ייערכו ראיונות אישיים ע"י חברי הוועדה לפני קבלת ההחלטה.

בעלי תעודת מוסמך ללא תזה, יוכלו להתקבל באישור הוועדה כמועמדים למסלול 60 לתואר דוקטור לתקופה שלא תעלה על 12 חודשים. בתקופה זו המועמד יהיה  לעמוד בדרישות הוועדה, כמו קורסים מסוימים בציון 80 לפחות וכתיבת עבודה השקולה לעבודת מסטר.

מסגרת לימודים

תוך שנה וחצי מתאריך קבלתו כתלמיד מחקר, יגיש הסטודנט הצעת מחקר מאושרת על ידי המנחה. הצעה זו תועבר לוועדת בוחנים שבפניה יופיע התלמיד וייבחן על הצעתו. לאחר אישור ההצעה בידי ועדת הבוחנים והוועדה היחידתית לתלמידי מחקר, תועבר ההצעה לוועדה האוניברסיטאית לתלמידי מחקר. עם אישורה של ועדה זו יהפוך הסטודנט לתלמיד מחקר שלב ב'. במהלך לימודיו לדוקטורט ילמד הסטודנט קורסים בהיקף של 7  ש"ס (כולל סמינריונים). הסטודנט יגיש דו"ח התקדמות כדוגמאת מאמר שהתפרסם בכתב עת, כשנה עד שנה וחצי לאחר הגשת הצעת המחקר. כמו כן ישתתף הסטודנט בסמינרים מחלקתיים בתחום עבודתו וייתן הרצאה בנושא התיזה. על הסטודנט להגיש את עבודת הדוקטורט, לאחר אישור המנחה (מנחים), תוך 5 שנים ממועד קבלתו כתלמיד מחקר.