ברכות לתומר מרקוביץ על זכייתו במלגת בלווטניק

המלגה מוענקת לשם לימודי פוסט דוקטורט באוניברסיטת קמברידג׳

ברכות לתומר מרקוביץ על זכייתו במלגת בלווטניק

תומר מסיים דוקטורט תיאורטי במחלקה לחומר מעובה בביה"ס לפיזיקה ואסטרונומיה. מחקרו, הנעשה בהנחיית פרופ' דוד אנדלמן, עוסק בתכונות אלקטרוסטטיות ותרמודינמיות של יונים בתמיסות.

אינטראקציות אלקטרוסטטיות הם מרכיב חשוב בכל מערכת ביולוגית שכן מערכות אלה מכילות יונים מסוגים שונים המומסים במים. יישום חשוב נוסף של תמיסות יוניות הוא במערכות אלקטרוכימיות (סוללות, תאי דלק, קבלי-על, וכו').

במחקרו, תומר חוקר תיקונים מהותיים לתורה הקלאסית של מכניקה סטטיסטית של יונים בתמיסה, בעזרת שימוש בשיטות הלקוחות מתורת שדות קוונטית.

המטרה העיקרית של המחקר היא לחקור כיצד משפיעות אינטראקציות קצרות-טווח שאינן אלקטרוסטטיות (בנוסף לאינטראקציות אלקטרוסטטיות) על התנהגות היונים בתמיסות מימיות. כחלק מהתזה שלו, תומר הגיע לתובנות חדשות לחידה בת 125 שנה הנקראת על שמו של המדען הגרמני,Hofmeister, תוך כדי שהוא מציע הסבר אלגנטי לדרך שבה מתנהגים יונים בתמיסה מימית וליד משטחים.

מלגת בלווטניק מאפשרת למדענים ישראלים צעירים מצטיינים להמשיך ללימודי פוסט-דוקטורט באוניברסיטת קיימברידג', בריטניה, תוך כדי טיפוח שיתוף פעולה אקדמאי והבנה בין חוקרים בבריטניה וישראל.