ביה"ס לכימיה - תכנית לימודים דו-חוגית עם מדעי החיים

מרכזי התכנית:

ד"ר מיכה פרידמן - ביה"ס לכימיה

פרופ' גדעון פלמינגר - הפקולטה למדעי החיים

מטרת התכנית היא להכשיר בוגרי אוניברסיטה המשלבים ידע הן בכימיה והן בביולוגיה. שילוב זה מהווה בסיס חשוב למחקרים החדשניים, הן בתחומי המדע הבסיסי והן במדע היישומי. הבנת הבסיס הכימי לתהליכים הביולוגיים מהווה מפתח לקידום הביוטכנולוגיה, הננוטכנולוגיה וכיו"ב.

לימודי הכימיה יהיו ברמה אקדמית זהה לזו של הלימודים בתכנית הדו-חוגית.

תלמיד אשר יסיים לימודיו על פי התכנית הדו-חוגית יוכל להמשיך לימודיו לקראת התואר "מוסמך אוניברסיטה" בכל המסלולים לתואר מוסמך בבית הספר לכימיה ובפקולטה למדעי החיים, בתנאי שילמד את הקורסים המומלצים עבור כל מסלול ומסלול.

תכנית הלימודים בתחום זה בנויה משני מרכיבים:

1. קורסים בכימיה הכוללים קורסים בנושאי המתמטיקה והפיזיקה.
  2. קורסים מתכנית הלימודים הדו-חוגית של החוג לביולוגיה, למעט קורסים בנושאי המתמטיקה והפיזיקה הכלולים בתכנית קורסי הכימיה.

במסגרת תכנית לימודים זו נדרשים התלמידים ללמוד בשנה ג' קורסי בחירה בביולוגיה בהיקף של 15 ש"ס ובכימיה בהיקף של 8 ש"ס.

תלמידים המעוניינים להמשיך לתואר "מוסמך אוניברסיטה" בכימיה, רשאים לבחור מתוך 15 ש"ס בביולוגיה, קורסים בכימיה בהיקף של 10 ש"ס (נוסף ל- 8 ש"ס בחירה הנדרשות בכימיה).

במקרה זה השעות הנוספות ישוקללו במסגרת לימודי הביולוגיה. מומלץ לבחור בקורסים המהווים דרישות קדם ללימודי המשך.

פניות של תלמידי שנה ב' בכימיה או בביולוגיה לעבור לתכנית זו, תידונה ע"י ועדות ההוראה היחידתיות.

* על שעות אלה יש להוסיף 4 ש"ס במסגרת "כלים שלובים".