החוג לגיאופיזיקה ולמדעים אטמוספיריים ופלנטריים - תכנית לימודים דו-חוגית עם כימיה

עודכן: 03.08.2014

קורסים, שעות ודרישות קדם

תכנית לימודים דו-חוגית בגיאופיזיקה ומדעים אטמוספיריים ופלנטריים ובכימיה
 (שעות לשקלול: 149-147 ש"ס, מתוכן 81-79 ש"ס בגיאופיזיקה ו-68 ש"ס בכימיה) *

מטרת הלימודים ומבנה הלימודים

התכנית מיועדת לתלמידים המעוניינים בלימודי כימיה ויישומם בחקר כדור הארץ, האטמוספירה ומערכת השמש. יתקבלו לתכנית זו מועמדים אשר יעמדו בדרישות הקבלה של שני החוגים. ציוני הקורסים ישוקללו בכל חוג בנפרד, ויינתנו שני ציוני גמר.

בשנת הלימודים השלישית יש להתמקד באחד משלושת תחומי הלימוד של החוג לגיאופיזיקה ולמדעים אטמוספיריים ופלנטריים: גיאופיזיקה, מדעי האטמוספירה, מדעים פלנטריים; ובמקביל באחד משלושת תחומי הלימוד בביה"ס לכימיה: כימיה אורגנית; כימיה פיזיקלית; פיזיקה כימית.

קורסים בהיקף של 71 ש"ס בפועל נלמדים מתכנית הלימודים של כימיה, ושאר הקורסים בהיקף של 81-83 ש"ס, נלמדים בחוג לגיאופיזיקה ולמדעים אטמוספיריים ופלנטריים, ובהם קורסי הכנה במקצועות המתמטיקה.

תלמיד שיסיים את תכנית הלימודים הזו יוכל להמשיך לתואר "מוסמך אוניברסיטה" בכל אחד משני החוגים. אם יידרשו לימודי השלמה מבין הקורסים לתואר "בוגר אוניברסיטה", הם ייכללו בתכנית הלימודים של התואר "מוסמך אוניברסיטה".

על שעות אלה יש להוסיף 6 ש"ס במסגרת "כלים שלובים".