ביה"ס למדעי המחשב - תכנית לימודים משולבת עם פסיכולוגיה, עם הדגש במדעי המוח

עודכן: 28.08.2018

קורסים, שעות ודרישות קדם

(סה"כ 153 ש"ס לשיקלול - במדעי המחשב: 79 ש"ס, בפסיכולוגיה: 59 ש"ס במדעי המוח: 15 ש"ס)

רכזי התכנית

פרופ' גלית יובל (פסיכולוגיה), טלפון 03-6405474, דוא"ל: gality@post.tau.ac.il

פרופ' חזי ישורון (מדעי המחשב), טלפון 03-6405230, דוא"ל: hezy@post.tau.ac.il

תואר

התואר המוצע לתלמידי התכנית הוא בוגר אוניברסיטה (B.Sc.) בתכנית דו-חוגית בפסיכולוגיה ובמדעי המחשב עם הדגש במדעי המוח, במסגרת בית הספר סגול למדעי המוח.

מטרה

התכנית מיועדת לקבוצה נבחרת של תלמידים בעלי עניין במדעי המוח בהיבט פסיכולוגי חישובי.  מטרת התכנית לספק לתלמידים הכשרה אקדמית בסיסית בפסיכולוגיה, במדעי המחשב ובמדעי המוח. בוגרי תכנית זו יוכלו להמשיך ללמוד במסלולים לתארים מתקדמים במדעי המוח, בלימודי תואר שני במסגרת בית הספר לפסיכולוגיה (כולל פסיכולוגיה קלינית) ובפקולטה למדעים מדויקים זאת בהתאם לתנאי הקבלה בכל אחד מהמסלולים.

תנאי מעבר משנה לשנה

תנאי המעבר משנה לשנה מותנה בעמידה בציון ממוצע של 85 לפחות בפסיכולוגיה, 70 לפחות במדעי המחשב ו-80 לפחות בקורסי מדעי המוח.  בנוסף, במידה וסטודנט יקבל ציון נכשל באחד הקורסים, יערך דיון בוועדת ההוראה בנוגע להמשך לימודיו במסלול. שני ציוני נכשל יהוו סיבה להפסקת הלימודים בתכנית. תלמיד שלא יעמוד בתנאי המעבר יועבר לתכנית הדו-חוגית פסיכולוגיה מדעי המחשב.

מבנה תכנית הלימודים

התכנית כוללת קורסים בסיסים, מתודולוגיים ומתקדמים בפסיכולוגיה ובמדעי המחשב ובנוסף ניתנים מספר קורסים ייעודיים במדעי המוח הכוללים את הקורסים 'מבוא לפיזיולוגיה של התא', 'נוירוביולוגיה 1', 'מבוא לביולוגיה של התא', 'נוירואנטומיה' ו'סמינר מדעי המוח'.

התלמידים מתנסים במחקר כבר בשנת הלימודים השנייה שלהם במסגרת פרויקט מחקר שהם יכולים לבצע באחת מ-80 המעבדות למדעי המוח בפקולטות השונות באוניברסיטה (מדעי החברה, מדעי החיים, מדעי הרוח, רפואה, הנדסה, ניהול ומדעים מדויקים) או בבתי החולים המסונפים, על פי רשימת החוקרים השייכים לבית הספר, הנמצאת באתר בית הספר.

פטורים

ניתן לקבל פטור מקורסי חובה של שנה א' על סמך לימודים אקדמיים קודמים במוסד אקדמי מוכר, בתנאי שהקורס ברמה אקדמית זהה (יש להעביר למזכירת הסטודנטים טופס בקשה להכרה בקורס מהאתר, סילבוס וגיליון ציונים מקורי) ובתנאי שהתלמיד יסיים את הקורס בציון של 75 לפחות (בהתאם לתקנון בית הספר).

פירוט תכנית הלימודים:

סה"כ פסיכולוגיה: 59  ש"ס