ביה"ס למדעי המחשב - תכנית לימודים דו-חוגית עם מתמטיקה

עודכן: 28.08.2018

קורסים, שעות ודרישות קדם

(שעות לימוד: 132-130 ש"ס) *

תכנית לימודים זו מקנה את הידע הבסיסי במתמטיקה ובמדעי המחשב. הנושאים הנלמדים כוללים הבנת מבנה המחשב ודרכי פעולתו, שפות תכנות וטכניקות תכנות מתקדמות, אלגוריתמים לפתרון בעיות שונות ומודלים מתמטיים למכונות חישוב ושפות. הלימודים דורשים גם שעות רבות של עבודה מעשית במעבדה.

מספר המקומות בתכנית זו מוגבל והקבלה לתכנית מותנית בעמידה בתנאי הקבלה לתכניות הלימודים במדעי המחשב.

היקף הלימודים בתכנית הוא 132-130 ש"ס *, מתוכן ילמד התלמיד את כל קורסי החובה במתמטיקה וקורסי  בחירה בהיקף 71 ש"ס, וכן 61-59 ש"ס בחוג למדעי המחשב.

ציון גמר

עם סיום הלימודים יקבלו המסיימים שני ציוני גמר. ציון הגמר מורכב מהציונים המשוקללים של כל הקורסים שנדרש התלמיד ללמוד כמפורט מטה.

הקורסים "מתמטיקה בדידה" ו"מבוא מורחב למדעי המחשב" ישוקללו בציון הגמר במדעי המחשב.

* על שעות אלה יש להוסיף 6 ש"ס במסגרת "כלים שלובים".