ביה"ס למדעי המתמטיקה - תכנית לימודים לתואר "מוסמך אוניברסיטה" במתמטיקה שימושית

עודכן: 28.08.2018

על התלמיד להשתתף בשמונה קורסים סמסטריאליים מתקדמים וכן בשני סמינרים (או לחילופין סדנאות) מתקדמים בשתי שנות הלימודים הראשונות.

הרכב שמונת הקורסים המתקדמים יהיה כדלקמן:

1. לפחות שישה קורסים סמסטריאליים מתכנית הלימודים לתלמידי תואר מוסמך  במתמטיקה שימושית. במסגרת זו, התלמיד חייב ללמוד את הקורסים הבאים:

1. קורסי חובה:
      'יסודות האנליזה המודרנית', 'שיטות במתמטיקה שימושית 1ו'נושאים מתקדמים  במשוואות דיפרנציאליות חלקיות'
      הערה:  תלמידים שלמדו מתמטיקה לתואר בוגר יוכלו, בתנאים מסויימים, לקבל פטור מקורסי החובה לפי החלטה של ועדת ההוראה לתואר "מוסמך אוניברסיטה" של החוג למתמטיקה שימושית, וללמוד במקומם קורסים אחרים.

2. קורסי בחירה:
      לפחות קורס אנליטי אחד, קורס נומרי אחד וקורס יישומי אחד מתוך רשימת הקורסים לתואר מוסמך במתמטיקה שימושית. למען הסר ספק: הכוונה היא לקורסים בנוסף לקורסי החובה.

2. ניתן לבחור עד שני קורסים סמסטריאליים מתקדמים אחרים, באישור היועץ, מבין:
    1. קורסים לתלמידי מוסמך בבית הספר למדעי המתמטיקה.

2. קורסים מתקדמים לתלמידי מוסמך בפקולטות למדעים מדויקים ולהנדסה.

3. קורסים מתקדמים לתואר בוגר במתמטיקה, באישור היועץ לתלמידי מוסמך. במסגרת התכנית לתואר שני, קורס זה ייחשב לקורס בהיקף של 3 שעות, אפילו אם מספר השעות בפועל ולצרכי שכר לימוד גבוה יותר.

סמינרים:

לפחות סמינר או סדנא אחת מתכנית הלימודים לתלמידי תואר "מוסמך אוניברסיטה" במתמטיקה שימושית. ניתן לקחת סמינר אחד באישור היועץ מרשימת הסמינרים בבית הספר למדעי המתמטיקה. במקרה של סמינר לתואר בוגר, דרוש גם אישור של המרצה שהיקף העבודה של התלמיד בסמינר מתאים לסמינר לתואר מוסמך.