ביה"ס לפיזיקה ולאסטרונומיה - תכנית לימודים דו-חוגית עם גיאופיזיקה ומדעים אטמוספיריים ופלנטריים

עודכן: 20.07.2014

קורסים, שעות ודרישות קדם

תכנית לימודים דו-חוגית בגיאופיזיקה ומדעים אטמוספיריים ופלנטריים ובפיזיקה
 (שעות לימוד: 159-157 ש"ס, מתוכן בפיזיקה 99-96 ש"ס)
(שעות לשקלול: 157-152 ש"ס, מתוכן 94-91 ש"ס בפיזיקה, 63-58 ש"ס בגיאופיזיקה) *

מטרת הלימודים ומבנה הלימודים

התכנית מיועדת לתלמידים המעוניינים בלימודי פיזיקה ויישומם בחקר כדור הארץ, האטמוספירה והחלל. התכנית מאפשרת המשך לימודים לתארים מתקדמים בכל אחד משני החוגים.

יתקבלו לתכנית זו מועמדים אשר יעמדו בדרישות הקבלה של שני החוגים. ציוני הקורסים ישוקללו בכל חוג בנפרד ויינתנו שני ציוני גמר.

כשליש מהקורסים ניתנים בחוג לגיאופיזיקה ולמדעים אטמוספיריים ופלנטריים, ושאר  הקורסים ניתנים בבית הספר לפיזיקה ולאסטרונומיה.

תלמיד שיסיים את לימודיו בתכנית לימודים זו, וירצה להמשיך לתואר "מוסמך אוניברסיטה" יוכל לבחור בכל אחד משני החוגים. אם יידרשו לימודי השלמה מבין הקורסים לתואר "בוגר אוניברסיטה" (כגון קורסי המבוא השונים בפיזיקה, הניתנים בשנה ג'), הם ייכללו בתכנית הלימודים של התואר "מוסמך אוניברסיטה" וייחשבו במניין השעות הדרושות לסיום התואר.

* על שעות אלה יש להוסיף 6 ש"ס במסגרת "כלים שלובים".