מצטייני בית הספר למדעי המתמטיקה - תשע"ז

עודכן: 09.08.2017

מצטייני תואר שני:

 

תלמידים מצטיינים לתואר שני

 

נטלי אבל

לאחר שירותה הצבאי כמורה למתמטיקה לתלמידי תיכון של חיל האויר, נרשמה באופן טבעי לתואר ראשון במסלול הדו-חוגי מתמטיקה וסטטיסטיקה. הקורס "מבוא לסטטיסטיקה" הכריע את הכף לטובת תואר שני בסטטיסטיקה והיא אכן הוכיחה את עצמה והשיגה ממוצע ציונים גבוה. נטלי כותבת עבודת מאסטר בהנחייתו של פרופ' דוד שטיינברג בתחום תכנון ניסויים המתבצעים על סימולטור ממוחשב במקום במעבדה או בשדה. שימוש בניסויי מחשב מקדים את המעבר לחקירה מעבדתית ומצליח לסנן ולאתר ביעילות גדולה יותר גורמים עם נקודות ניסוי טובות יותר. גילוי חשוב זה התקבל בהערכה בקרב חוקרים שאיתם חלקה את המידע. נטלי סטודנטית מוכשרת בעלת ידע מעמיק ונרחב בתחום מחקרה. הגיעה לתוצאות מרשימות, תוך שימוש בכלים חישוביים יעילים. לפרנסתה עובדת נטלי בחברתSimilarWeb  בתחום אפליקציות לאתרים.

 

טטיאנה אוסוקין

 טטאינה למדה לתואר ראשון במתמטיקה במגמת מדעי המחשב כעתודאית. המשיכה לתואר שני במקביל לשירות הצבאי בחוג למתמטיקה שימושית. כעת היא כותבת עבודת גמר בהנחיית פרופ' אמיר אוורבוך. טטיאנה חוקרת מציאת נוזקות בתוך נתונים גדולים ((Big Data, עבודה שדורשת פיתוח אלגוריתמים חדשים ויעילים לעיבוד נתונים ומימושם ע"י תכנות רחב היקף. טטיאנה היתה צריכה להשתלט על הרבה חומר תיאורטי ועשתה זאת בהצלחה רבה. היא תלמידה חרוצה עם חשיבה מקורית וציוניה לתואר מעולים. עובדת בצ'ק פוינט במשרת סטודנט כ- Data Analyst. טטיאנה נשואה ואם לילד בן שנה וחצי.

 

דור אלבוים                                                                                                                                 

דור בוגר התוכנית לתלמידים במעמד מיוחד ע"ש בנו ארבל. הוא סיים תואר ראשון במתמטיקה עיונית וכעת משרת שירות חובה ביחידת מחקר ובמקביל לומד לתואר שני במתמטיקה עיונית. דור כותב עבודת מאסטר בהנחייתו של פרופ' רון פלד בתחום ההסתברות.דור חוקר את התכונות של מערכת חלקיקים, שבה כל החלקיקים נעים בבת אחת במרחב לפרק זמן נתון תחת האילוץ, שמיקומי החלקיקים בסוף התנועה יהיו תמורה של מיקומיהם בתחילת התנועה. במודל זה ישנו מעבר פאזה כאשר משך התנועה מתארך, בין מצב שבו לתמורת המיקומים יש מעגלים קצרים, למצב שבו המעגלים ארוכים. מעבר פאזה זה, קשור לתופעת עיבוי בוז-איינשטיין ולמודל הייזנברג הקוואנטי מפיזיקה. דור מצא את התפלגות אורכי המעגלים בכל מימד ולכל משך זמן נתון של התנועה, כולל במשך הזמן

הקריטי למעבר הפאזה. דור מתכוון להמשיך את לימודין לתואר שלישי במתמטיקה עיונית. בנוסף להישגיו האקדמיים, דור הוכתר לאחרונה כאלוף הסרסופ של צה"ל. קירקסות - זה תחום העניין הנוסף שלו,  שולט גם בג'גלינג ובחד אופן.

 

פזית חיים כסלו                                                                                                         

פזית בוגרת תוכנית בר אילן במתמטיקה, שם סיימה תואר ראשון. במקביל לשירותה הצבאי החלה ללמוד לתואר שני במתמטיקה עיונית,  עם ציונים מעולים. היא כותבת עבודת גמר בהנחייתם של פרופ' ירון אוסטרובר ופרופ' שירי ארטשטיין-אבידן. העבודה עוסקת בדינמיקה המילטונית ובפרט בחקירה של זרימה המילטונית על רמות אנרגיה סינגולריות. נושא מאתגר במיוחד מבחינת רמת הקושי והמורכבות שלו. ההתקדמות של פזית היא מרשימה ויוצאת דופן. יש לה יכולת למידה עצמאית גבוהה. היא השתלטה על חומר חדש במהירות וללא חשש להתמודד עם אתגרים מחקריים. עוד 2 דברים שלא ידעתם על פזית. במסגרת שירותה הצבאי היא היתה ראש צוות מחקר ופיתוח של מערכת המזהה שיגורי טילים לצורך התראת "צבע אדום". שם היא הכירה את בעלה, שהוא תלמיד תואר שלישי במתמטיקה עיונית אצלינו בבית הספר, אסף כסלו, וכן, הם לפעמים מתייעצים ועוזרים אחד לשני במחקר.

 

תומר לוין                                                                                                                                              

תומר למד לתואר ראשון כעתודאי בטכניון, אוירונאוטיקה וחלל. תואר שני המשיך באוניברסיטת תל אביב בחוג למתמטיקה שימושית. ציוניו לתואר מעולים. הוא כותב עבודת גמר בשיטות נומריות, בהנחייתו של פרופ' אלי טורקל, בשיתוף עם קבוצת מחקר מצרפת. בעבודתו, מנסה לפתור משוואות מסובכות באמצעות המחשב ולזהות מיקום מכשולים, בעזרת מדידות רחוקות של גלי קול. תומר עובד באופן עצמאי והרחיב שיטה של המנחה ועמיתיו, תוך שימוש בהיפוך זמן במשוואות הגלים. תומר משחק טניס בנבחרת האוניברסיטה.

 

תומר עמית                                                                                                                                               

תומר התקבל לתוכנית לתלמידים במעמד מיוחד ע"ש בנו ארבל כשהיה בן 16.5. על לימודיו בתוכנית, זכה תומר בפרס הצטיינות בטקס זה. הוא התגייס לצבא ומשרת ביחידת מחקר במתמטיקה ולמד במקביל לתואר שני במתמטיקה עיונית. הוא סיים השנה את לימודיו בסמסטר א' בהצטיינות יתרה. ממצוע ציוניו תואר 99. תומר תלמיד מוכשר, בעל מוטיבציה מחקרית גבוהה. כתב עבודת מאסטר מעולה, בהנחייתו של פרופ' אולבסקי, בתחום עקרונות אי ודאות באנליזה הרמונית, שזיכתה אותו בציון 98. תומר מבקש לציין שכשבנו ארבל קיבל אותו לתוכנית תלמידים במעמד מיוחד, הוא מאוד הרשים אותו, ןבפרק התודות בעבודת המאסטר שכתב, הוא מודה לבנו באופן מיוחד. תומר יסיים את שירות הקבע שלו בעוד מספר חודשים ואז יחליט על המשך דרכו. תחום התעניינות נוסף שלו הוא שפות. יודע צרפתית, אנגלית, עברית, ערבית, יפנית וקוראנית. (falta castellano!!!).

 

פז פינק                                                                                                                                                

פז הצטרפה בגיל 16 למסלול בר אילן ללימודי תואר ראשון במתמטיקה שימושית במקביל ללימודיה בתיכון. כעבור שנתיים עברה לאוניברסיטת תל אביב וסיימה כאן את התואר. היא יצאה לשירות לאומי במסגרתו עבדה במיח"א עם ילדים חרשים. היא המשיכה לתואר שני במתמטיקה שימושית וכותבת כעת עבודת מאסטר בהנחייתו של פרופ' עדי דיטקובסקי. המחקר שלה עוסק בפיתוח סכמות נומריות מדכאות שגיאה למשוואות דיפרנציאליות חלקיות. פז הראתה מתודולגיה חדשה בפיתוח וניתוח שיטות נומריות שיש בה פוטנציאל לחולל מהפכה בתחום. פז תלמידה חרוצה ומוכשרת עם ממוצע ציונים גבוה. היא מתכוונת להמשיך לתואר שלישי במתמטיקה שימושית. פז מתרגלת בבית הספר ובפקולטה להנדסה. כתיבה הוא תחביב מילדות. היא השתתפה בסדנאת כתיבה במדיטק בחולון בפרוזה ושירה.

 

איתן רוזן                                                                                                                                           

איתן סיים תואר ראשון באוניברסיטת תל אביב במסלול הדו-חוגי מתמטיקה וכלכלה, נמשך יותר למתמטיקה והמשיך לתואר שני במתמטיקה שימושית. הוא כותב עבודת מאסטר בהנחייתו של פרופ' יואל שקולניצקי. מחקרו של איתן עוסק בשחזור מבנים מולקולריים במיקרוסקופיית אלקטרונים. בפרט, איתן מפתח אלגוריתמים לקביעת המבנה התלת ממדי של מולקולות בעלות סימטריה דיהדרלית. איתן למד במהירות רבה את הרקע הדרוש כדי להתמודד עם בעיה רב תחומית זו, הוכיח משפטים החושפים את הגיאומטריה של הבעיה, ופיתח אלגוריתם לשיחזור מולקולות המבוסס על התיאוריה שגילה. הוא עובד באופן עצמאי וניחן בחשיבה יצירתית ויכולות מתמטיות גבוהות. איתן  מתרגל קורסים במתמטיקה לתלמידי הנדסה. שר ומנגן בגיטרה אקוסטית.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>