מצטייני בית הספר למדעי המתמטיקה - תשע"ז

עודכן: 09.08.2017

פרסים ע"ש נמרוד לפיד ז"ל

 

נמרוד לפיד ז"ל היה מראשוני המורים בחוג לסטטיסטיקה וחקר ביצועים. הוא לימד בחוג משנת 1966, השנה בה הוקם החוג ועד לפטירתו בטרם עת בשנת 1970. לאחר פטירתו הקימה המשפחה קרן להנצחת זכרו, המעניקה מדי שנה פרס לתלמידים מצטיינים בחוג לסטטיסטיקה וחקר ביצועים. את טקס הענקת הפרסים אנו מקיימים סמוך למועד פטירתו בחודש יוני. הפרס על שם נמרוד לפיד ז"ל הוא הפרס היוקרתי ביותר לתלמידי החוג לסטטיסטיקה וחקר ביצועים. מדי שנה אנו מעניקים את הפרס לתלמידי תואר ראשון ושני המצטיינים בלימודיהם. אני רוצה לציין שרקפת, ביתו של נמרוד לפיד ז"ל, זכתה בפרס זה, בהיותה תלמידת החוג לסטטיסטיקה, בשנת 1980.   

תלמיד תואר ראשון, אוריאל נופך: אוריאל בוגר ישיבת ירושלים לצעירים, חזר בשאלה והתגייס לצבא ליחידת מחקר שעסקה בפיתוח וייצור אמל"ח. אוריאל החל ללמוד לתואר ראשון באוניברסיטת תל אביב במסלול הדו-חוגי בסטטיסטיקה וחשבונאות.  סטטיסטיקה תמיד עניינה אותו, הוא ראה בה כלי חשוב לעבודה. אוריאל תלמיד מצטיין ביותר בשני החוגים שהוא לומד וממוצע ציוניו 99. ועל כך הוא מקבל את פרס נמרוד לפיד לתלמיד תואר ראשון מצטיין בסטטיסטיקה. אוריאל עוזר מחקר בפקולטה לניהול ועורך בויקיפדיה בסטטיסטיקה ובנושאים כלכליים.

תלמיד תואר שני צביאל פרוסטיג: צביאל סיים תואר ראשון במסלול הדו-חוגי סטטיסטיקה וכלכלה. במהלך הלימודים עבד כעוזר מחקר של פרופ' יואב בנימיני ופרופ' אילן גולני מהחוג לזואולוגיה. במסגרת עבודתו הוא התודע לסטטיסטיקה ככלי מחקר, והחליט להמשיך את לימודיו לתואר שני בסטטיסטיקה. צביאל כותב עבודת מאסטר בהנחייתם של פרופסור בנימיני ופרופ' גולני. חלקה האחד עוסק בניתוח נתוני חקירת מרחב ע"י תינוקות בשלב הזחילה, בניסיון לפתח אלגוריתם לזיהוי התקדמות ושהייה במקום על מנת לזהות הבדלים בין תינוקות מרקע שונה. חלקה השני של העבודה עוסק בפיתוח מתודולוגי אותו הציע להתמודדות עם

נתונים ממעט נבדקים אך ממימד גבוה. צביאל גילה חשיבה יצירתית, מקוריות ויכולת לעבוד בצורה עצמאית. הוא הוכיח מיומנות בלתי רגילה בעבודה עם Big Data. ציוניו לתואר מעולים ועל כך הוא מקבל היום את פרס נמרוד לפיד לתלמיד תואר שני מצטיין בחוג לסטטיסטיקה וחקב"ץ.

 

 

פרס ע"ש ד"ד יעקב בלכר לתלמיד תואר שלישי מצטיין בחוג לסטטיסטיקה וחקב"ץ

ד"ר יעקב בלכר ז"ל עלה ארצה מארגנטינה. ארבע שנים לאחר עלייתו ארצה ב- 1958, התמנה כמרצה בחוג לסטטיסטיקה באוניברסיטת תל-אביב ושימש כרכז לימודי הסטטיסטיקה בשלוחה התל-אביבית של האוניברסיטה העברית. ד"ר בלכר נפטר בשנת  1972. במסגרת פעילותו הציבורית נטל על עצמו את הקמת מחלקת המחקר במכון הישראלי לפריון עבודה וכן שימש כחבר בועדת הביקורת של ההסתדרות.השנה מלאו 45 שנה למותו. לאחר פטירתו, יזמו מספר חברים הקמת קרן לזכרו . בקרן זו משתתפים, בנוסף לחבריו, התאחדות עולי אמריקה הלטינית, ההסתדרות הכללית, המשפחה ואוניברסיטת תל-אביב. אני רוצה לציין שהשנה בחודש פברואר הלכה לעולמה בשיבה טובה,אלמנתו, ברטה בלכר ז"ל בגיל 100. הקרן מחלקת פרס לתלמיד מצטיין בחוג לסטטיסטיקה וחקר ביצועים.                                                                       

שחר קאופמן

תואר ראשון סיים בהצטיינות בטכניון במסלול להנדסת חשמל ומחשבים. את התואר השני בהנדסת חשמל למד באוניברסיטת תל אביב. כתב עבודת גמר בהנחייתם של סהרון רוסט ופרופ' גיא אבן. שחר שינה כיוון בתואר השלישי ונרשם לחוג לסטטיסטיקה ןחקר ביצועים. הוא כותב עבודת דוקטור בהנחייתו של פרופ' סהרון רוסט בגנומיקה סטטיסטית. אל הסטטיסטיקה הגיע דרך עבודה בתחום ההיטק שם נחשף לתחום הלמידה הסטטיסטית והגיע למסקנה שזה מה שמעניין אותו. שחר כבר כתב 3 מאמרים, 2 כבר פורסמו והשלישי התקבל לפרסום. שחר יכולת בלתי רגילה לשלוט  בתחומי מחקר שונים בתחום הסטטיסטיקה, הגנטיקה והשילוב ביניהם. וכל אחד מהמאמרים פונה לקהל חוקרים שונה. שחר קיבל תשבוחות רבות על הפרסומים הללו. שחר סטודנט מוכשר, חרוץ מאוד, בעל יכולות טכניות חזקות ומעל לכל לשחר התמדה, ומוסר עבודה נדיר. לשחר יכולות מעולות להגדיר רעיונות אבסטרקטיים, לרדת לעמקם של רעיונות – כלים חשובים הנחוצים לכל חוקר.שחר עובד כעוזר מחקר של ד"ר רות הלר.

תלמיד תואר שני אייל פישר: החל ללמוד מתמטיקה כשהיה בכיתה ח' בתוכנית בר אילן, שם סיים תואר ראשון במתמטיקה. תואר שני המשיך באוניברסיטת תל אביב בחוג לסטטיסטיקה וחקב"ץ. אל הסטטיסטיקה הגיע לאחר שנחשף לתחום, בקורסים שלקח בתואר ראשון. השילוב של הפן החישובי עם הפרקטי והשימושי קסם לו. אייל כותב עבודת מאסטר בהנחייתו של פרופ' סהרון רוסט בתחום גנטיקה חישובית. אייל גילה יכולות מחקריות מעולות, תוך שימוש שיטות פרמטריות וסטוכסטיות מתקדמות בעזרתן השיג תוצאות מרשימות. הוא עבד עם מסדי נתונים שקיבל מבי"ח איכילוב שמאוד התרשמו מהתוצאות שקיבל. אייל הגיש לפרסום מאמר בנושא. שיתוף פעולה עם חוקרים אחרים במחלקה, הניב מאמר שהתפרסם ב- BECOMB עיתון חשוב בתחום הביואינפורמטיקה. שני  מאמרים נוספים נמצאים בהכנה. אייל התקבל לאוניברסיטת קיימברידג', שם ימשיך לתואר שלישי תחום "גנטיקה חישובית". אוהב מוסיקה אלטרנטיבית ג'אז ובלוז. ניגן בגיטרה בס.

 

 

פרס לתלמידים מצטיינים בסטטיסטיקה יישומית תרומת קרן ארנסט

                                                                                                                                                   

תלמידת תואר ראשון: נעה אקר

נעה שרתה ביחידת מחקר שעסקה בבסיסי נתונים וכך נחשפה לתחום הסטטיסטיקה. היא נרשמה לתואר ראשון במדעי המחשב חד חוגי אבל הבינה מיד שזה לא מה שרצתה בלעדית ועברה, כבר בתחילת התואר, למסלול הדו חוגי עם סטטיסטיקה. ציוניה בסטטיסטיקה גבוהים במיוחד – ההחלטה השתלמה. נעה מתכוונת להמשיך ללימודי תואר שני בסטטיסטיקה בתחום ה-Machine Learning שמעניין אותה במיוחד. מוסיקה ומתמטיקה חוברים יחד אצל נעה. היא מנגנת על קרן יער. נגנה בעבר בתזמורת תל אביב.

 

תלמיד תואר ראשון: אמיר גוטרמן

לאחר שסיים את שירותו הצבאי ביחידת מחר בתחום אבחון סינגלים אמיר התקבל כתלמיד בתוכנית המצטיינים ע"ש עדי לאוטמן. במסגרת שירותו הצבאי נחשף לעבודה עם כמויות  גדולות של מידע והבין את הכוח שיש למידע ולשימוש בו ובחר ללמוד במסלול הדו חוגי סטטיסטיקה וכלכלה. ציוניו לתואר מעולים. אמיר שוקל להמשיך לתואר שני בתחום למידה סטטיסטית. הוא מנגן באורגן מוסיקה קלאסית ואוהב במיוחד את בטהובן. יש לו חיבה מיוחדת לחיות פעיל בעמותת אנונימוס שפועלת בקמפוס לזכויות בעלי חיים.

                                                                                                                                          

תלמידת תואר שני: טל קוזלובסקי                                                                                              

טל סיימה תואר ראשון במסלול הדו-חוגי סטטיסטיקה וכלכלה באוניברסיטת תל אביב.  החליטה להמשיך לתואר שני בסטטיסטיקה, לאחר ששמעה הסבר על התחום, במסגרת היום הפתוח. טל עוסקת במחקר לתואר השני בהדרכתו של פרופ׳ יואב בנימיני, במסגרת פרויקט המוח האנושי האירופי. בעבודתה היא מכשירה את הקרקע לאפשרות להפוך את הנתונים הזמינים בבית חולים לנתונים המאפשרים הוצאת מסקנות, ומתאימה כלים חדשים להוצאת מסקנות מנתונים אלו. היא עובדת ישירות ובאופן עצמאי מול הרופאים העוסקים בטיפול בחולי פרקינסון ובחקר המחלה בבית החולים, וזוכה להערכה רבה מהם.

אוהבת לפתור תשבצי היגיון.

 

 

תרומת חברת איסטרא ריסרץ'

תלמידת תואר שלישי שירה טנאי                                                                                                    

שירה סיימה תואר ראשון באונ' תל אביב במסלול המשולב מתמטיקה ופיסיקה ועל כך זכתה בפרס תלמידה מצטיינת בשנת 2011 בטקס זה. תואר שני סיימה במכון ויצמן במתמטיקה וחזרה לאוניברסיטת תל אביב לתואר שלישי. היא כותבת עבודת דוקטור בהנחייתם של פרופ' ליאוניד פולטרוביץ ופרופ' לב בוחובסקי. בעבודה היא משלבת בוירטואוזיות טיעונים טופולוגיים, אנליטיים וקומבינטורים. היא בעלת מוטיבציה מחקרית גבוהה. עובדת באופן עצמאי ויצירתי. שירה הפגינה במהלך עבודתה ידע נרחב ומעמיק במתמטיקה. כמו כן, שירה פעילה מאוד באירועי המחקר בית הספר. היא היתה אחת המארגנות של כנס נשים במתמטיקה, שנערך בשנה שעברה באוניברסיטת תל אביב. בנוסף, היתה בין המארגנות של סדרת הרצאות Twim ((TAU Women in Mathematics שכולו בסימן הרצאות נשים, סדרה שהחלה בשנה שעברה, התקיימה השנה ותמשיך גם בשנה הבאה. שירה מציירת בעיקר נוף ופורטרטים.

 

תלמיד תואר שני פיטר לביאנט

פיטר הגיע לאוניברסיטה מבית הספר מקיף ג' באשדוד בגיל 13.5 כשהיה בכיתה ח'  והתקבל לתוכנית בנו ארבל במעמד מיוחד. בשנת 2011 קיבל פיטר פרס תלמיד מצטיין  בטקס זה. פיטר סיים תואר ראשון במתמטיקה בהצטיינות יתרה. פיטר המשיך לתואר שני במתמטיקה עיונית. הוא סיים ממש עכשיו את לימודיו לתואר, נבחן על עבודת הגמר שלו, שנכתבה בהנחייתו של פרופ' יבגני שוסטין וקיבל את הציון העגול  100 - זה גם ממוצע הציונים שלו לתואר. פיטטר סטודנט מצטיין ומבריק במיוחד. בעבודתו פתר בעיה בתורת הסינגולריות שנשארה פתוחה עוד משנות ה- 70. תוך שבועיים מרגע שהוצגה לו את הבעיה, פיטר הציג פיתרון. תוצאות המחקר נכתבו במאמר שנשלח לפרסום. פיטר משרת כעת בצבא סדיר, ביחידת מחקר, ואת התואר השני עשה רק בחופשות שלו מהצבא, עובדה שראוייה בפני עצמה לשבח. פיטר מתכנן להמשיך לתואר שלישי ברגע שיתאפשר לו.השתתף באולימפיאדות במתמטיקה מקומיות ובינלאומיות. הוא קורא ספרי מדע  בדיוני ואוהב במיוחד את אסימוב וקלרק.

                                                                                       

תלמיד תואר שני אדם נתנאל                                       

אדם מגיע מאוניברסיטת בר אילן, שם סיים תואר ראשון במתמטיקה עיונית. במסגרת התואר שמע כמה קורסים בתורת המשחקים ובצבא שירת ביחידת מחקר בחקב"ץ, מה שהוביל אותו באופן טבעי להרשם לתואר שני בחוג לסטטיסטיקה וחקב"ץ. אדם כותב עבודת גמר בהנחייתו של פרופ' רפי חסין ב"תורת המשחקים, התנהגות רציונלית ומערכות תורים" תחום מחקר הנוגע לניתוח מערכות תורים עם אלמנטים מתורת המשחקים הנובעים מכך, שבהם שרתי המערכות והן הלקוחות, הם פרטים החושבים באופן רציונלי ומתנהגים באופן אסטרטגי, כדי להשיג תועלת או רווח מקסימליים. המוטיבציה לעבודתו

באה מתורים למוניות. התקדמותו מרשימה. אדם הגיע לפתרונות מלאים ויפים, שאותם יציג בכנס מדעי באיטליה בחודש דצמבר. אדם פריק של כדורגל – כספורט כורסא, נחשב לאנציקלופדיה מהלכת, בקיא בכל הנתונים, מספרים, שנים, שמות שחקנים ומאמנים בתחום. קורא ספרי מדע בדיוני, בלשים ופנטסיה.

 

 

פרס ע"ש רות ונתן אליוסף לתלמידים מצטיינים בהוראה

נתן נולד ב- 1921 בחרבין שבסין להורים שומרי מסורת שמוצאם מרוסיה. בהיותו בן 3 עברו הוריו לקנדה. בהיותו בן 15 עלתה המשפחה ארצה והתיישבה בתל-אביב. נתן למד בבית ספר "בלפור" ופעמיים קפץ כיתה. אביו היה מורה בבית הספר "גורדון". נתן החל ללמוד מתמטיקה, פילוסופיה ופיסיקה ב- 1938, באוניברסיטה העברית וסיים את לימודיו ב- 1945. לאחר לימודיו עבד כמורה. יוסף, אחיו של נתן, נהרג במלחמת השחרור ובעקבות כך שינה נתן את שם משפחתו מ-kababear ל-אליוסף. נתן התעניין בעיקר בגיאומטריה ובתורת המספרים בתחום המתמטיקה אך, נתן היה גם איש ספר ותחומי התעניינותו הרבים השתקפו בהרכב ספרייתו הגדולה בה ניתן למצוא ספרי שירה ומוסיקה. ביתם של רות ונתן אליוסף היה מאז ומתמיד בית ועד לרבים וביניהם לחבורת המתמטיקאים מאיזור תל-אביב. לאחר מותה של רות גידל נתן את שלושת ילדיו, ורד, אסנת  והראל לבדו. נתן היה אדם מיוחד, מורה מלידה, ניחן בחוש הומור אשר לעיתים נשא יותר מקורטוב של ציניות בהרצאותיו קולו היה בוטח ואפילו תקיף הוא דרש האזנה והסקת מסקנות ודווקא בדרכו המיוחדת הצליח נתן להתחבב על התלמידים והוא נחשב בעיניהם כסמכות מתמטית. הוא היה יותר ממורה לתלמידיו הוא התעניין בהשקפת עולמם וגם בבעיותיהם האישיות. במותו אבד לנו אדם ומורה יקר ונערץ.

           

לי גפטר

לי סיימה תואר ראשון בכלכלה באוניברסיטה הפתוחה. המשיכה לתואר שני במתמטיקה בטכניון בחיפה ולאחר שנתיים, שנתה כיוון ועברה לאוניברסיטת תל אביב ונרשמה לתואר שני בסטטיסטיקה יישומית. לי כותבת עבודת מאסטר, בהנחייתי, בתחום תיכנון ניסויים בהנדסת כלי שיט. לי מתרגלת מגוון רחב של קורסים בפקולטות השונות – מדעי החיים, כלכלה, רפואה וגם את הקורס הסתברות לדו-חוגי בבית הספר. המרצים שעבדו איתה חלקו לה שבחים ובקשו להמשיך לעבוד איתה גם בעתיד ואני מצטט: " מעולה, מושלמת, מתעדכנת בחומר הנלמד לפני התרגיל, מקפידה על איכות הוראה גבוהה ולא מתפשרת על הרמה, זמינה לסטודנטים, פנוייה לבקשותיהם, מה שתרם לגישה החיובית של התלמידים לקורס ולהורדת מפלס החרדה לפני הבחינה. לי עדכנה את המרצים בהתקדמות התלמידים והסבה את תשומת ליבם לקשיים בהבנת החומר, בהם נתקלו התלמידים. לי אחת המתרגלות הטובות שהיו לי, מתרגלת יוצאת דופן וראויה לכל שבח. לי אוהבת את המחקר וכבר במהלך התואר השני היא משתפת פעולה עם חוקרים ממכון הלב בנושא תורת המשחקים, מהטכניון בכלכלה ומאוניברסיטת בר אילן בתחום גיאוגרפיה וסביבה. לי מביאה למחקר את הכלים והידע שרכשה בסטטיסטיקה ובכלכלה.

 

יותם סמילנסקי

יותם תלמיד תואר שלישי. כותב עבודת דוקטור בהנחייתו של פרופ' ברק וייס בתחום "קווזי קריסטלים"Quasi Crystals)) היום יותם מקבל את הפרס על הצטיינות בהוראה. יותם מרצה במגוון קורסים: אינפי לפיסיקה, אינפי 2 למתמטיקה ו-"אלגברה ליניארית להנדסה". כמו כן, הוא מרכז את כל קורסי אלגברה בהנדסת חשמל ועושה זאת במיומנות רבה. המרצים שעובדים במקביל אליו, הביעו את הערכתם הרבה לעבודתו כרכזהקורסים. במשוב לתלמידים מצויין, ואני מצטט: יותם מתרגל מדהים! מכיר ויודע את קשיי התלמידים, נותן תחושה אישית טובה שמותר לשאול כל שאלה. מוכן להישאר אחרי השיעור כדי להסביר חומר. מרגיע, מפשט הסברים, מרצה בגובה העיניים. השקיע בצורה יוצאת דופן בהעלאת חומר לסטודנטים, כולל את ההרצאות שלו. הוא מצחיק - מומחה בהורדת החשש מכובד הקורס ובהפחתת לחץ בבחינות. זה הטקס השני של יותם בחודש יוני ואני רוצה לברך אותו גם על זה שקדם להיום – חתונתו בתחילת החודש! מזל טוב!! הוא שר במקהלת מורן שמופיעה בארץ ובעולם.

 

מרק שוסטרמן

בוגר תוכנית "ארזים" היוקרתית לתואר ראשון. סיים תואר שני במתמטיקה עיונית. על לימודים אלוזכה בפרס תלמיד מצטיין. כעת לומד לתואר שלישי וכותב עבודה בהנחיית פרופ' ליאור ברי-סורוקר. מרק מקבל היום פרס הצטיינות בהוראה. הוא תרגל מגוון רחב של קורסים: אלגברה ב' 2, אלגברה ליניארית 2, הצגות של חבורות סופיות -כולם בהצלחה רבה. המרצים איתם עבד ציינו את הרמה הגבוהה של התרגיל ואת היחס הטוב שגילה כלפי תלמידים. המשוב שקיבל מהתלמידים היה מעולה ואני מצטט: חכם, בקיא בחומר, מקצועי. ניכר שאוהב ללמד ובא מוכן להרצאה, זמין במייל, ובטלפון והעמיד שעות קבלה גמישות. מוכן להסביר חומר מעבר לתרגיל. "מרק אתה מעולה! היה כיף איתך, היחס לסטודנטים מהטוב שפגשתי" אני רוצה לציין, שבהתראה קצרה מאוד, מרק הסכים להחליף איש סגל בקורס בהנדסה ובכך איפשר את המשך הקורס ועשה זאת בהצלחה גדולה. מרק שחקן שחמט מילדות במועדון באר שבע, עיר הולדתו. משחק "נגד כולם"- גם נגד אנשים וגם נגד המחשב.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>